måndag, februari 04, 2008

Tre tips

1. Erik Berg på Approximation är tillbaka och skriver som vanligt läsvärt – denna gång om regeringens beslut att sälja ut sin andel i OMX till Borse Dubai.
[...] detaljer som vår regering och dess principfasta liberala alibin fromt väljer att bortse från, eftersom ”staten gör en mycket bra affär”. Affärer är affärer och det har förstås inget med politik att göra.

Låt oss gissa att det hörts andra tongångar om det varit Hugo Chavez – som till skillnad från Dubais shejker är demokratiskt vald och omvald – som velat köpa OMX. Den karln är ju galen, han har röd skjorta JÄMT!

2. Pierre Gilly har gjort en mycket intressant intervju med den iranska feministen Golbarg Bashi.
Även om Iran är en teokrati så finns det också positiva saker som aldrig tas upp. Det har till exempel funnits en demokratisk rörelse som kämpat för kvinnors rättigheter i över hundra år, men det berättar man inte om. Det skulle av-exotisera landet. Det är oftare så att man till exempel sponsrar en ytlig film om prostituerade som bär slöja. En rasistisk bok som Inte utan min dotter blir en bestseller, i stället för Nikki Kiddies och andra erkända forskares eller författares böcker.

3. Och så bara en grej som kanske framför allt är av intresse för dem som känner mig personligen, men som möjligen har ett visst allmänt humorvärde. Kolla in galenpannediskussionen hos det blåbruna brödraskapet på Johan Ingerös blogg. Tur att man inte är freudian liksom.

10 kommentarer:

Hugo sa...

Jag tror det skulle vara en nyttig läxa för Ali att bli arbetsgivare ett tag.
Du kan ju alltid starta ensam i enskild firma till att börja med, så har du bara dig själv att tänka på. Är du sedan framgångsrik börja anställ och fröjdas i det svenska regelverket.

Jag lovar dig det är jättekul att stå på andra sidan om du vill uträtta något annat än stå med facken o gnälla över alla dina rättigheter. Det är dags att vakna upp ur kommunistdrömmen. F ö är i stort sett arbetaren i traditionell mening lika sällsynt som vargen i detta land.

Wake up!

Johan Ingerö sa...

Hehe, jag säger som den kommunistiske revyartisten Emil (har jag för mig att han heter) i Sven Wernströms Trälarna: "Vissa kamrater är lite galna, men det gör ingenting. Bara den som tiger säger aldrig något dumt. Tillsammans blir vi klokare."

Martin sa...

Tack för tipsen om iransk feministisk dioskussion! Och ja, det gäng som häckar på Ingerös och Sakine Madons bloggar är bland de mest insnöade i landet - ett par av Johans kompisar hävdade nyligen att den grova brottsligheten i Sverige hade ökat med 1200% på litet drygt tio år, och att vi snart skulle ha fler mord, våldtäkter och misshandelsfall än New York City, de fick allvarligt mothugg men stod naturligtvis fast vid att det i huvudsak var sund vetenskap och sunt förnuft. Den där tomtepossen åstadkommer ibland stor humor...

Katrine Kielos sa...

hahahaha

"sitta på en kåbbe i den sista sovjetstaten och knåpa på krönikor"...de här killarna är ju bättre på att retas med dig än vad jag är. jag måste skärpa mig.

Vladi sa...

Vilket skämt. Så här skrev någon i en kommentar i sista länken du postade:

"trots att Esbati byggt upp någon slags Che-myt kring sig själv"

hahaha..Guevara kom in i bilden..

EL Gordo sa...

"ett par av Johans kompisar hävdade nyligen att den grova brottsligheten i Sverige hade ökat med 1200% på litet drygt tio år, och att vi snart skulle ha fler mord, våldtäkter och misshandelsfall än New York City"

-doh, Sverige har redan mer av alla de brott du just nu namnde and NYC.

Pastey sa...

Den svenska högern har nog aldrig varit så ogenomtänkt och vulgär som i vårt tidevarv.

olle sa...

el gordo>>>
Vet inte vad du syftar på men NYC hade runt 500 mord förra året och Sverige hade runt 100. Varför sprida osanning när det inte tar mer än en minut att googla fram fakta?

Jag sympatiserar inte med någon diktatur alls och känns lite pinsamt att högern gör så tydlig skillnad mellan god (läs kapitalistisk) diktatur och dålig (läs kommunistisk) diktatur. En bra diktatur är tydligen också bättre än vissa folkvalda socialistiska presidenter.

Martin sa...

Olle: "Det är kommunistiskt att bry sig om detaljfakta"

-modern variant av "Det är borgerligt att diska" ur Lukas Moodyssons Tillsammmans

Kurt sa...

Regeringen har ju annars mycket fina principer om att bojkotta alla länder som inte har fullständig demokrati. Fast det gäller ju förstås bara biståndet. När det gäller affärer, vill man i stället skapa diktaturer, de är ju så mycket lättare att handla med.