tisdag, april 22, 2008

Breaking News: antirasister tog ställning mot rasism!

I en artikel som kraschar rakt igenom golvet för Magnus Andersson-klassen i intellektuell pregnans, har frilansjournalisten Joakim Nilsson, tidigare mest känd för att ha uppmanat svenska journalister att tycka bättre om de mer öppna massmordsförespråkarna i det amerikanska presidentvalet, ”granskat” organisationen Antirasistisk Akademi, vars syfte enligt föreningens hemsida ”är att bekämpa rasism i det vetenskapliga samhället och inom universitetens, högskolornas, och forskningsinstitutionernas alla verksamheter”.

Joakim Nilssons banbrytande metod – att läsa mejl på en mejlinglista – har avslöjat chockerande sanningar som obarmhärtigt måste dras fram i ljuset: allt tyder på att de forskare som deltar i nätverket är motståndare till rasism.

Till den fruktansvärda raden av anklagelser hör att de antirasistiska forskarna intagit en ”Vi mot dom”-attityd gentemot rasister, att de i sitt nätverk har haft ”etablerade kontakter” med andra antirasister, att de försökt arbeta mot rasistiskt inpyrda angrepp på en feministisk och antirasistisk tidning, och att de uttryck skepsis mot apartheidpolitik och statsterror.

Som om detta inte var nog, har en deltagare i nätverket antytt att kolonialismen skulle kunna ha en påverkan på dagens politiska verklighet, en annan har haft mage att bli skärrad över ett mord på en kollega, och en tredje har kallat en sjuk formulering av Lars Leijonborg för en ”sjuk formulering”.

Vi har med andra ord att göra med en mycket farlig företeelse i vårt samhälle – något som antagligen kommer att behöva mötas med statliga kampanjer och foxifierad lämmeljournalistik – akademiker som både analyserar och arbetar aktivt mot rasismen.

Hur kan detta vara tillåtet i ett liberalt samhälle, undrar vän av ordning.

Bäst är Joakim Nilsson ändå i inledningsmeningen:
Något har hänt med tonen i den svenska integrationsdebatten
No fuckin’ Shit mr Joakim Sherlock Nilsson! Att rasismen blir rumsren i den allmänna debatten och samhällseliten – med sådana som dig själv som bjällerklangaktivster – använder hets mot blattar som politiskt verktyg, det kan man nog kalla för att det ”hänt något med tonen”, ja.

Men förlåt att nån försökte säga emot. Nu tycker jag att vi alla istället reser oss upp och sjunger We Shall Overcome.

9 kommentarer:

Sundevall sa...

Rolig kontring - ett hundratal tecken sarkasm. Noll sakinnehåll.

Tur för Joakim att han inte är invandrare i varje fall, han slipper ju vara husneger åt högern.

Kristoffer Ejnermark sa...

Sundevall:

Sarkasm utan sakinnehåll kan inte vara sarkasm. Endast för att Esbatis inlägg är sarkastiskt betyder det inte att det argumenterar i sak - vilket det gör på ett briljant sätt.

Esbati: Underbart!

Anonym sa...

Här kommer en snubbe och pekar på låsningar i en viktig debatt. Då dundrar Ali Esbati in och smiskar på fingrarna. Ingen j-la frilansjournalist ska få tränga in i mitt revir och vara med och diskutera.

Ali Esbati, du är bra på att frammana en rädsla för vänstern och kollektivet. Men det är inte borgarnas rädsla du väcker. Nej, det är den enskildes rädsla att gå med i vänstern och kollektivet.

Kollektivismens allra sämsta sidor blomstrar på din blogg. Du skrämmer bort folk med din retorik, Ali. Du är helt enkelt vänsterns största stolpskott.

Sorry, had to be said.

Anonym sa...

"Frilansjournalisten" är tidigare redaktör för fascistblaskan Axess.

Deler sa...

Herre gud Ali! Detta ar en mycket bra blogg, tips om fina artiklar och en del saker som man har mycket nytta av. Att ditt sprak ar valdigt bra och du gor mycket skarpa analyser gor inte saken samre! Tack for detta!
Manga halsningar
Deler

Hunar sa...

Mohahaha! Så jävla klockrent Ali! En författningsdomstol nästa? Att antirasister tar ställning mot rasister får fanimej inte fortgå, akkurat icke, för hur skulle det se ut? Liberaler som tar ställning mot konservativa, patriarkala svin mot feminister osv - nej, otänkbart. Demokrati ska vara som en tebjudning i örgryte, himlande ögon å konsensus. Det har sannerligen hänt något riktigt sjukt i den svenska debatten och vår vän Sherlock illustrerar det på ett, ehm, överdeterminerat vis. Mer sånt!

David sa...

ali: lysande inlägg! tack för din blogg.

anonym 10:30 AM: där kan vi snacka om noll substans. "revir", "smiska på fingrarna", "kollektivism" bla bla bla.

10:35 AM: jag skulle inte kalla Axess en fascistblaska. den är mer 'flumhöger', vilket iofs är en inkörsport till fascism.

Anonym sa...

Ali ute och försöker släta över igen... Underhållande. Undrar vad vänsterpartiet är inkörsport till?
Paradiset? Gulag?

pelle sa...

Ali, kan du inte bara skriva Gulag och Pol Pot nånstans i en rubrik så kanske inte alla undergenomsnittsintelligenta borgare (tautologi?) måste skriva det hela tiden när argumenten tryter?

Vad är förresten motsvarigheten till Godwins lag på en vänsterblogg? Jag formulerar den som - alla diskussioner om ökad rättvisa leder omedelbart till att en borgare skriver 'Gulag' eller '100 miljarder mördade' för att tysta alla sådana idéer inom tja...3 dagar. Den kan döpas till Esbatis lag.