tisdag, maj 13, 2008

2 x Nilsson

Det är ett nästan parodiskt tydligt tecken på rasismens rörelse in mot en hegemonisk position i den offentliga debatten: samhällstoppar firar rasistisk statsterror med drinkar och dans, medan ordningsmakten utan att blinka sätter lagen åt sidan och går loss på dem som protesterar mot kalaset.

Petter Nilsson skriver bra om det på sin blogg.

Relaterat, och mycket läsvärt, är samme Nilssons inlägg på SVT Opinion: Utan röda fanor får vi bruna skjortor.

3 kommentarer:

Waldemar sa...

Borde inte vänstern enligt samma logik vara lite mer återhållsamma när det gäller firandet av exempelvis årsdagen av den ryska revolutionen?

90 år av lidande och mänskliga umbäranden men det brukar inte få så stor plats när de röda fanorna marcherar längs gatorna.

Den andra frågan är vad vänstern egentligen ser ska uppstå om man nu skulle bryta "ockupationen". Blir det en fredligt och sekulärt samhälle, eller kommer vi att se att nytt Libanon där Hizbollah och Iran styr med hjälp av vapen där befolkningen löper stor risk att påtvingas sharialagar? Och hur kommer ni att agera om utvecklingen går emot mänskliga rättigheter?

Hampus Eckerman sa...

Waldemar, vilka som firar årsdagen av den ryska revolutionen är det du talar om? Har aldrig hört talas om det, men det kan naturligtvis finnas några märkliga smågrupperingar som gör det.

Annars är det roligt att se att det fortfarande finns Tsarister som menar att lindande och mänskliga umbäranden helt saknades på Tsar Nicholas tid. Rimmar dock lite illa med de hungerkravaller som rådde i Ryssland då.

Annars är Folkpartiet ungefär lika stora förespråkare av Sharia-lagar som Hizbollah är.

Anonym sa...

jag trodde du skulle tipsa om ulf nilsons expressenkrönika igår, under rubriken "dags att återinföra kolonialismen":

"Tiden är inne: vi bör återinföra kolonialismen. Om det kan ske med hjälp av förhandlingar, fint. Annars kirurgiskt precisa, militära insatser."

http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1158755/ulf-nilson-dags-att-aterinfora-kolonialismen