tisdag, maj 06, 2008

Sånt som händer

Jag kom häromdagen att minnas en teckning av Lars Hillersberg – som jag tror att han gjorde med utgångspunkt i diskussionen om högerextremism och våldsfetischism inom polisen efter Palme-mordet. En intern utredning kom hur som helst fram till att det inte kunde beläggas sådana tendenser inom polisen, men att enskilda poliser kan tänkas ha visat dåligt omdöme. Hillersbergs teckning visar två hundra enskilda polismän som står och visar dåligt omdöme genom att göra Hitlerhälsning.

Det vore alltför insinuant att använda den teckningen för att att illustrera den här händelsen, tänker jag.

Det är trots allt helt andra saker än enskildas dåliga omdöme i fyllan, som karaktäriserar utvecklingen i folkpartiet den senaste tiden.PS. Tips.

4 kommentarer:

Micke sa...

Det är inte så konstigt att han gör Hitler hälsning när han är full och träffar sossar.

Det är en konsekvens av att liberaler idag intar en sån extrem attityd gentemot verkligheten att många av dom på fullt allvar jämställer nazism med socialdemokrati.
helt klart.
Detta synsätt uttrycks varje dag på högerbloggar.
Är inte sossar nazister så är dom folkmordsförespråkande stalinister eller så lurar dom den hjärndöda populasen med löften om bidrag för att på så sätt berika sig själva genom att bidragen genererar röster som sen ger makt.

Varför delar av dagens höger måste låta som den mest extrema vänstern på 70 talet är ett mysterium samtidigt som det visar klart och tydligt just HUR extrema man är.

Anonym sa...

Ni har antingen ingen humor eller sa ar ni for dum for att forsta ironi.

Anonym sa...

Javisst vi har nog ingen humor, det hade inte 30 miljoner mördade ryssar heller eller ? För han skojade väl bara, Hitler?

Sedan tog han livet av sig när Ryssarna ville skämta tillbaka, snacka om humorbefriad.

David sa...

anonym 4:53 AM: äh vadå 'ni'? jag är vänster, och jag tycker det hela är jättekul! att vara liberal är ju att vara kluven sägs det, så det är klart att det kan vara svårt att hålla högerarmen still ibland.. "å ena sidan - jag är en fin humanist. å andra sidan HJÄLP JAG KAN INTE HÅLLA MIG! DÄR ÅKTE ARMEN UPP!" lol!