fredag, april 17, 2009

Hets som tär

Jag ser att den rallarsvingande vettvillingen Magnus Sandelin – på senare tid expertutpekad av de blåbruna frontsoldaterna i medierna – lyckats spotta ur sig några av de droppar som fått bägaren att rinna över för antirasisten Bulten i Bo. Efter att Sandelin gett spridning åt en lögn – varje läskunnig människa med hedern någorlunda intakt kan se det – om nämnde bloggare, har han dragit slutsatsen att orken inte räcker till.

Motiveringen är fullt begriplig. De flesta som får den typen av etablissemangstolererad hets mot sig utan att vara bekanta med de väletablerade greppen blir skrämda till självcensur. Sen är det som i det här fallet, de som mycket väl har kommit att se hur taktiken fungerar, och just därför vet att det är en del som kletar fast oavsett hur bisarra och kontrafaktiska uttalandena är – faktiskt ofta desto mer. Då blir det frågan om en personlig kostnadskalkyl.

Hur som helst är detta ett litet exempel på hur det går till – och på tidsandan. Det finns alltid rabiata knäppskallar som Magnus Sandelin, som kompenserar exempelvis bristande intellektuell förmåga med att leta efter varmluftsströmmar runt makten. I Det skrämmande är hur han lyfts in i värmen av det borgerliga etablissemanget och släpps loss när det behövs lite rejält giftiga dimridåer runt verkligheten. Istället för att hänga runt på Flashback, och/eller sitta och onanera till läsning av Per Ahlmark tidigt i sin sociala mognadsprocess, får vi då Sandelin-typer i dagordningsförstärkande positioner i samhället. Och vi har gott om historiska bevis på hur mycket elände sådana människor kan skapa för sin omgivning, under de rätta sociala auktoritetsförhållandena.(Parentetiskt, eftersom jag ändå länkade till Sandelins inlägg, nämner jag Mohammed Omar i mina ögon dessvärre har virrat bort sig allt mer i politisk omdömeslöshet i sin omfamning av folk som klassiskt fascistisk grund, och än mer i bisarra konspirationsteorier. Och när det gäller Lasse Wilhelmsson så opererar han allt mer med renodlat antisemitiska schabloner. Det är naturligtvis oacceptabelt. Inget av det hör dock hit – Sandelin blir inte mindre av en proisraelisk vettvilling bara för att det finns andra som också har fel).

7 kommentarer:

Micke S sa...

Är Magnus Sandelin verkligen så dum, på riktigt? Jag trodde att jag sett allt när det gäller den liberala pro-israelfalangen, men det här tar nog priset i dumhet och/eller intellektuell ohederlighet.

Tack för att du skrev om detta!

Anonym sa...

Tyvärr visar Bulten/Sandelinfallet att med nuvarande opinionsbalans måste vi till vänster hålla tungan extremt rätt i mun.

Friheten på nätet är en chimär. Ju mer vi säger, desto mer går att missförstå, hugga på, "hitta kopplingar mellan".
Särskilt gäller detta att föra kontrafaktiska/what if/hypotetiska resonemang. Där är det kört att i efterhand förklara sammanhanget. Sånt får reserveras till kända och betrodda åhörare.

Anonym sa...

Hur vet du att Wilhelmson har fel?

Och kan vi få några exempel på "renodlat antisemitiska schabloner" när det gäller honom?

Trodde väl inte det....Men du vet Ali, du BEHÖVER inte korsfästa ett par antisionister för att visa på Sandelin det exemplet talar för sig själv.

Detta skall kanske ses som en förskottsbetalning till en viss skränig lobby inför din egna framtida karriär? Släng in några till och varför inte Jinge också så håller de käft hela högen....

Bulten i Bo sa...

Tack, men måste i rättvisans namn meddela att den främsta anledning till nedläggning trots allt är min brist på inspiration.

Johannes sa...

Väl talat! Fukkon som Sandelin kan tyvärr göra karriär på sin fanatism.

Det är bara att exponera dem så mycket som möjligt.

Anonym sa...

Att praktpekoralen Sandelin räknas som expert är ju egentligen inte hans fel. Det är cyniska medieägare som utnyttjar folkhögskoleelevers fantasier och exploaterar deras drömmar om att skriva.

Santiago sa...

Magnus Sandelin är god vän med rasisten Per Gudmundson och hör till dom som tycker att Dick Erixons analyser av situationen i mellanöstern är träffsäkra och helt fördomsfria. Sen så argumenterar han att hans beundran av Ayaan Hirsi Ali gör att han inte kan vara rasist. Det säger väl egentligen allt om den mannen.

Uppenbart aspirerar han på att bli en ny Per Ahlmark, får vi som honom som partiledare för Volkspartei om ett par år? Då kan han ju förutom språktest instifta ett "antisemittest" som krav på att beviljas medborgarskap. Då kan man på ett enkelt sätt utvisa dom obehagliga invandrare som svarar fel på frågor såsom; Är fördrivningen av palestinierna 1948 sanning eller ett antisemitiskt påhitt?, Har judar historisk rätt till hela Palstina eller inte?, Ska palestinier vara tacksamma för att dom får bo på Gazaremsan som ju egentligen tillhör det judiska folket? Borde tredje världens vildar vara tacksamma för den västerländska kolonialismen?

För övrigt förstår jag inte varför högermupparna envisas med att utmåla galenpannan Mohamed Omar som någon slags talesman för vänstern. Han är långt mindre vänster än vad Ted Ekeroth, Le Pen och Pia Kjersgaard är höger. Klassiskt försök till guilt by association