måndag, april 27, 2009

Västliga värden

Ett litet klipp från Norge, där mycket liknar Sverige, men en del också är annorlunda. Kristin Halvorsen, finansminister och tillika partiledare i vänsterpartiet SV, blev häromveckan den första SV-ledaren att hålla ta på Arbeiderpartiets kongress. Vill man vara lite elak kan man kanske säga att det har varit ett smart drag av Jens Stoltenberg att göra Halvorsen till finansminister, för då blir det enda tillfället hon nämner socialismen, den socialdemokratiska partikongressen. Men man jag tycker inte att man ska vara elak. Jag hoppas förstås på förnyad rödgrön majoritet i norska valet i höst.

4 kommentarer:

Halvorsen sa...

Hvordan har Ali Esbati det i dag ?
Sensuren på den private blogg fungerer bra ?
Jeg håper oppholdet i Norge og erfaringene fra Norge som selvstendig næringsdrivende vil gi deg verdifulle erfaringer .Teksten til Durban II har en forhistorie som jeg antar du kjenner til. Sett i lys av a) forhistorien og b) forsøkene på å "supplere" (sic) den universelle mennekserettigheteserklæringen med den såkalte "Kairo-deklarasjonen" som de facto er en sharia-tilpasset menneskerettighetserklæring,

http://en.wikipedia.org/wiki/Cairo_Declaration_on_Human_Rights_in_Islam

-synes jeg det er god grunn til å anta at den vil bli forsøkt misbrukt, ja.
Det som er viktig er at:
1) De aller fleste landene som har forsøkt styre "Durban-prosessen" (fortrinnsvis OIC-blokken) har styresett som i betydelig grad rammes av teksten i paragraf 8, men at ingen ser ut til å påpeke det
2) Hvis en ser på a) forhold til annerledes troende, seksuelle minoriteter, apostasi og
b) forhold til kvinner,
er det helt åpenbart at mange religioner, og islam i særdeleshet, på helt grunnleggende punkter er rasistiske slik dette er definert i paragraf 8.
Men de som forsøker å påpeke dette nokså innlysende faktum blir forsøkt kneblet som islamofobe, osv.
Jeg hører gjerne argumenter for hvorfor islam ikke rammes av paragraf 8.Jeg husker Andre Bjerke (alle var dverger i hans nærvær), som ble spurt hvorfor han ikke deltok i debatter lenger. Svar: Ingen vil tape, selv om de kles naken.
Om ikke Carl I. Hagen, og nå Siv Jensen hadde hatt så tykt skinn, som de har, ville vi ikke hatt en opposisjon heller. Jeg vet hva som skjedde, AKPere tok over Studentertssamfunnet for ca 40 år siden, og i stor grad migrerte de inn i de andre partiene på Stortinget, samt pressen. De tok over "journalistutdanningen." Hver gang noen sa noe som ikke passet dem, ble vedkommende kaldt brunskjorte. Det skjer gjerne slik: NRK inviterer opp en som skal tas i beste sendetid, sammen med en av sine venner i Rødt, SV, AP, ja langt inn i den borgerlige leir. Så kommer det: den som ypper seg er en brunskjorte fra 30 årene. Selv Foss i Høyre har kastet seg over den, og assosierer Siv Jensen med disse svina, og hun er den eneste partileder som står opp for de jødiske folk i vår samtid. Og hvem truer jøder i Norge og Europa i dag? Spør deg selv, noen skrek nylig slakt jøder i våre gater, rett utenfor arbeidsplassen til Jagland og Foss. Og det kan du ikke si høyt at du mislikte sterkt, for da er du en brunskjorte, og har forakt for minoriteter.
Her debattinnlegget de har stoppet alle debatter med, og det kommer fra akademiker:

"Dagens islamkritikere er stort sett svært kunnskapsløse. Noen av dem er den typen mennesker som ville gått i brun skjorte og snakket stygt om jøder på 30-tallet." 1.amanuensis i religionshistorie ved UiO, Torkel Brekke, til Universitas (sitert i Klassekampen 10.03.2007).

Den kommer fra det nye borgerskap, som er venstresiden, og derfor snakker de bare med seg selv. Ingen gidder, alt er så forutsigbart.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt denne klisjeen eller hvor mange versjoner. Og hva er grunnen? Jo, venstresiden har aldri gitt opp å innføre et kommunistisk diktatur, og en hver som kunne avsløre dem, måtte stoppes. Så teknikken har blitt adoptert av en serie "minoriteter" her under homser og lesber. Alle er utsatt for de forferdelige brunskjorter fra 30 årene. Selv støtter de samme menneskene dem som skal utrydde jødene i vår samtid, men det er "kosher" i Norge, bland det nye borgerskapet. De gir hverandre priser for det.
Jeg har spurt meg hvordan dette kan fortsette, ja bli verre for hver nye generasjon. Jo de har også tatt over barnehagene, og skolen - "de progressive." Det er derfor de hater kontantstøtten, noen barn kan unnslippe og bli indoktrinert i de viktige årene. Så lykke til, jeg legger stadig inn en kommentar som her, og det er mer et eksperiment for å legge ut et åte. Hvis du ikke liker homoekteskap, så er du også en brunskjorte. I min ungdom ble jeg kaldt det av en studievenninne, fordi jeg var for ett fritt næringsliv. Og de homsene kommer med en serie andre klisjeer. Og hvis du ikke gir deg, så ender det alltid med at du undertrykker din egen homoseksualitet. Og da er det tomt, men da går de over til en tradisjonell skjellsordrekke. Slik ble AKPere lært opp til å ”vinne” alle debatter. Og internasjonalt har homsene utviklet samme teknikk, de hopper fra å være bølle til å være offer.
Det er ikke noe problem, en må bare vite at debatt i Norge har ingen mening eller funksjon, hvis du ikke ønsker å bli "character assasinated” eller som meg bare erter dem litt, for å ha det moro. Her er et sist triks de bruker for å stoppe debatten. Jeg legger inn noen gramatiske- og stave feil i innlegget, da gjør de kort prosess. Se om dere finner feilene. Så dette er resultatet av en privat forskning, om hvordan en politisk sekt, som i de land de lyktes alltid opphever frie valg og ytringsfriheten, som første sak på agendaen, og norske sosialister hyller dem, selv når de begår folkemord. Du kan ikke debattere med slike mennesker, men de styrer "norsk debatt." Og siden Lysbakken foreslo folkeavsteminger, så suspedenderte deres forbilder DDR og Castro alle individuelle rettigheter, og de som stikker av ble skutt. OG alle SVere er stolte av sin kamp mot grunnleggende friheter. Så Norge har således ingen ytringsfrihet. Se på Monsen, hva hun får gå igjennom, for å ha guts til å snakke sant her på berget. Hun får hele leksa.

Kamal sa...

Durban II og Valgkamp i Pakistan.

Hvordan behandler indokrtineringsarkitekt Ali Esbati Talibans store fremskritt i Pakistan ?

We have an elected government in place, but it continues to act like a dictatorship. We are fighting a war from within, but we keep on blaming external forces. It is a matter of time before our misdeeds will catch up with us. It is time to take some important decisions and open our eyes to the bitter realities that surround us. We have no other choice.

Email: kamal.siddiqi@thenews.com.pk

Den komiske autokrati-puddel Ali vil helst skrive om onde neo-konservative islamofober.

Our politicians and organs of the state and parts of the media stands hijacked by an increasingly active and militant right. Men and women who belong to rightwing parties are working overtime to blunt the government’s efforts on the war on terror. They are also strong in confusing issues and resetting the agenda. It is on these people that we need to focus as well.

As Pakistanis we need to ask ourselves what we want with this war, that has been imposed on us. In mosques, in parks and in homes, there is talk amongst some that the Taliban are the people who will come and set things straight in the country. Religious verses and texts are quoted to prop this argument. But how many of us really know how the Taliban operate and administer governance?

The media is shy of talking about life under the Taliban. One needs not go far. People can go to Swat and experience the rule firsthand. Given this situation, they can then welcome or reject the system of governance. As Pakistanis, especially those who directly or indirectly favour the Taliban and argue that this group is not against Pakistan, we need to know what our rightwing lobby is trying to get us into.

Anonym sa...

Hvor i helvetet er debatt-brunskjortene til Ali Esbati i kveld.

Islam betyr fred , en eller annen venstrefascistisk islamomarxist må vel kunne fortelle idioten at det blir ikke fred før India er muslimsk.

Walle sa...

Eh... Tre inlägg som inte handlar om det aktuella inlägget överhuvudtaget.

Bara den sedvanliga brunskjorteriet. Om man nu ska prata om Durban II konferensen så kanske Halvorsen kan förklara för mig varför Ali och flera andra exil-iranier jag känner tycker det är fel att bojkotta mötet?
1) Exil-iranier VET hur tokig den iranska regimen är. Att skriva till dem om hur illa det är med fundamentalistisk islam är faktiskt rent motbjudande. Det är lite som om man skulle få för sig att tala om för judiska församlingen att nazister är dåliga. Skärp dig för f-n!
2) De flesta exil-iranier som jag känner till är allmänt anti-religiösa, så något dolt motiv är rimligen svårt att finna.