måndag, juli 13, 2009

Nån jävla ordning

Skönt att Lars Ohly tar bladet från munnen och kritiserar regeringens beslut att generöst skänka bort statlig egendom och folkig rekreationsmark till rundstruttande sociala fossiler.
– Allmänheten har haft nästan obegränsad tillgång till marken utanför Haga slott. Vad jag förstår kommer det att förändras ganska drastiskt när kronprinsessan flyttar in. Man kommer att sätta upp stängsel som inte finns i dagsläget. Det tycker jag också illa om, säger Lars Ohly.

Hans inställning är att Victoria och hennes blivande make borde "fixa sitt boende själva".
– Det får nästan alla andra göra. De har dessutom bättre förutsättningar ekonomiskt än de flesta, förklarar Lars Ohly.
Hear, hear!

Helena Duroj har kampanjat länge och väl i frågan på sin blogg.

10 kommentarer:

World traveller sa...

Aentligen en politiker som vaagar ta bladet ur munnen. Taenk om Lars Ohly kunde faa bli vaar naesta statsminister. Han skulle vaaga ta itu med alla svenska rasister. Partier som SD skulle foerbjudas, avskaffa kungariket? ta bort vaar loejliga nationaldag, bojkotta Israel, han skulle vaaga staa upp foer palestiniernas raettigheter, foer uighurerna och andra foertryckta minoriteter, klasskampen skulle vinnas.

Ture sa...

Lars Ohlys inlägg är patetiskt.

Sverige är enligt vår folkvalda riksdagsbeslut en monarki. Så länge så är fallet är det har staten ett ansvar att på lämpligt sätt tillhandahålla bostad för monarkins främsta företrädere. Det är inget konstigt med det.

Vidare är det djupt kränkande att säga "rundstruttande sociala fossiler". Kungafamiljen är även de människor av kött och blod som även de måste mötas med respekt. För den illasinnige skulle det vara lätt att modifiera denna fras så att den passar in på den Ohly och då istället associera till en viss fossil ideologi som nämnde Ohly för endats något år sedan avsvor sig ifrån. Nu avstår jag från detta.

Röde Condoren sa...

Just ja, Ture...kungafamiljen är människor av kött och blod och därför ska de tydligen ha lite mera omsorg och respekt.

Däremot undrar jag om du har samma syn på muslimer, oliktänkande överhuvudtaget och fackföreningsmänniskor.

Anonym sa...

Andra som borde fixa eget boende ar riksdagsledamoter.

Anonym sa...

Apropå fossiler, ett jobb som ärvs med enda CV merit att man är född därtill, är icke detta fossilt?

Sabina sa...

Det är ett tecken på Vänsterpartiets irrelevans i dagens Sverige, att Lars Ohly och Ali Esbati viftar med detta nonsens som någon slags visionär "politik".

Hear, hear.

Anonym sa...

Bla bla o usch o fy.

Alltid när nån kritiserar kungahuset kommer idioter från förr och gnäller. Det är lite skrämmande faktiskt.

Anonym sa...

Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan hetsa upp sig i försvaret av monarkin. Det är en UPPENBART förlegad institution. Den är oförenlig med tanken på politisk jämlikhet. Det är ju förvisso kapitalismen också så vi kan ju skrota den med när vi ändå är igång.

Och i kristider som dessa så borde väl monarkins främsta representanter också försaka något, liksom deras undersåtar av de lägre samhällsklasserna. Men nej, de stekta sparvarna flyger bara åt ett håll. Och det kan somliga arbeta upp en puls av olympiska mått för att försvara!

Anonym sa...

Svar till Ohly från Johan Norberg.

Anonym sa...

Ja, "roligt" att fascisterna inte kan skilja på folkvalda och arvsparasiter.

Fuck off.