fredag, augusti 28, 2009

Apropå ”Föregångslandet Sverige”

Norska SV har idag kommit med en rapport om den svenska regeringens bravader. Klart relevant för norska debatten, inte minst för att Høyre och Fremskrittspartiet önskar föra samma politik, ofta med inspiration från just Sverige. Det talas dock ogärna om det på högerkanten, med tanke på att de konkreta resultaten i Sverige är uppenbart långtgående i katastrofal riktning.

Se också artikel i Klassekampen.

I Sverige däremot, är det som om den verkligheten inte finns. Den är i alla fall inte särskilt intressant att rapportera och kommentera i medierna. När den extrema skattesänknings-, privatiserings- och nedmonteringspolitiken fortsätter rakt igenom krisen, kan Fredrik Reinfeldt ägna sig åt surrealistiska spins om att moderaterna ska bygga vidare på det folkhem de gått lös på släggor, och bli ”ett parti för alla” samtidigt som miljardbelopp sugs upp från den gemensamma välfärden och pumpas in i sparkonton med ägaradress i prunkande villaområden. Merparten av kommentatorerna diskuterar huruvida Kejsarens nya kläder går bra ihop med resten av höstmodet.

Det är problemformuleringsprivilegium det.

[DN][DN][DN][SvD][SvD][Sydsv][AB][AB]

5 kommentarer:

Anonym sa...

att få sin skatt sänkt med ett par hundralappar i månaden är alltså "extrem" skattesänkningspolitik?

Vem försöker du driva med?

Anonym sa...

din butler kanske har fått hundra spänn i månaden. villaägarna i djursholm har fått några hundra tusen. samtidigt som man säger upp lärare o vårdbiträden på löpande band i kommunerna.

idiot.

/j

Pelle sa...

j är ju lite drastisk i sina omdömen men har helt rätt i sak. 100 miljarder i skattesänkningar måste sägas vara rätt extremt. Det är inte "ett par hundralappar" per gubbe det...

August Palm sa...

de stackars 100-lapparna kan ny-moddarna tjata om i all oändlighet fast de sedan länge är uppätna av andra avgiftshöjningar.

Anonym sa...

bye bye SAP + V. M är här för att stanna. Esbati är snart kommunpolitiker i Norge. Eller webredaktör (läs Tudehparasit) i sin pappas gammla by.