fredag, augusti 14, 2009

Ship to Gaza - på Södra Teatern imorgon: seminarier, fotoutställning till musik, dans och festFör alla som är i Stockholm imorgon, lördag 15:e augusti!

Ship to Gaza
Seminarier, fotoutställning till musik, dans och fest.


"Ship to Gaza" är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning. Så snart det är ekonomiskt och praktiskt möjligt sänds ett fartyg med förnödenheter från Skandinavien via hamnar i Europa och Medelhavet till Gaza. I de hamnstäder som besöks arrangeras kulturella och opinionsbildande evenemang i samverkan med lokala organisationer. I Gaza administreras biståndsmottagandet av partipolitiskt oberoende organisationer.

Vi vill i och med den här galan belysa projektet "Ship to Gaza". Det blir en tillställning med allt från seminarier, fotoutställning till musik, dans och fest.Dagbiljett: 50 kr
Dag & kvällsbiljett: 150 kr
Stödbiljett: 300 kr


DAGEN
- 15.00 Insläpp
- 15.30 Konferencierer Mattias Gardell och Dror Feiler inviger galan
- 16.00 Tyst Teater
- 16.20 Jonas Hassen Khemiri
- 16.30 Dabke från Palestina
- 17.30 Teater Tribunalen
- 17.30 Lotta Schüllerqvist, journalist och Palestinakorrespondent, berättar om situationen i Gaza och om sina upplevelser där.
- 18.00 Upprop för en offentlig internationell juridisk konferens angående Gaza-kriget.
- 18.15 Henning Mankell
- 18.30 Pierre Schori

Hela dagen: fotoutställningen Gaza: Boningar, http://www.tegen2.se/utstallningar/gaza-boningar

KVÄLLEN

På scen:

- 21.30 Darya & Månskensorkestern
- 22.00 Veronica Tjerned från Asiatiska Dansakademin framför Kathak-dans ackompanjerad av Debasish Mukherjje, tablagurun från Kolkata, Indien.
- 22.30 Promoe
- 23.00 Behrang Rimi
- 23.40 Samson For President, Soulful & Tan
- 01.00 1b4p3m, Printa & Skevist - Dubstep


Dansgolvet:

- 21.00 Mackan Price
- 23.00 Original Petter & Cotton Candy

I samarbete med Riksteatern och Ship to Gaza

2 kommentarer:

M sa...

Liten undring: i Sydsvenskan (tror jag det var) nämndes bland annat att en av förnödenheterna som skulle skickas med var cementsäckar. Mig veterligt innebär detta att skeppet aldrig kommer in till hamn, eftersom Israel vägrar införsel av cement med motiveringen att det kan användas av Hamas till att bygga militär skyddsrum.

Hur löser ni detta, och ser till att skeppet verkligen når Gaza och inte avvisas till andra hamnar? Onödigt om insamlade medel inte når mottagarna enbart pga arrangörerna bestämt sig för att strunta i "reglerna".

(Sen kan man ha starka åsikter om Israels cementblockad, men den frågan bör lösas på andra sätt än att på vinst och förlust skicka biståndsfartyg till området).

Anders sa...

Så länge ni svenskar ockuperar oss skåningar har ni verkligen ingen rätt att kritisera israels ockupation av de palestinska territorierna.
Ty den som är utan synd ska kasta första stenen.

Senaste övergreppet var att stänga ner barsebäck mot vår vilja. Syftet är att göra skåne beroende av sverige för sin energiförsörjning, och därmed permanenta ockupationen. Men detta kommer vi i skånepartiet aldrig att acceptera.