lördag, september 26, 2009

Sverige bidrar med flygplan till flyktingjakt

Sverige ska skicka bevakningsplan för att bidra till flyktingjakt utanför Grekland och därmed till den inhumana, flerfaldigt kritiserade behandling av asylsökande. Med hjälp av EU:s växande flyktingjaktorganisation FRONTEX förhindras människor från att överhuvudtaget söka asyl, och tvingas utstå ett kränkande och många gånger livsfarligt bemötande. Det är inget annat än en skandal att Sverige blir djupare medskyldigt till detta.

Lyssna på detta inslag, som avslutas med en debatt mellan Vänsterpartiets Kalle Larsson och Fredrick Federley från Centern. Federleys försvar är bara så patetiskt.

Alliansfritt Sverige skriver också om saken.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fast Federley är ju, i allt han gör, patetisk.

"De har diskuterat frågan." "Kan ju vara en båt i sjönöd. Vi har ju flera uppdrag". "Det är ju två olika saker..."

Kurt sa...

Det planet skulle ha använts för att spana efter oljeutsläpp i Östersjön. Men Carl Bildt fann ju bättre användning för det i Grekland. Nu får han dels bättre cred inom EU, dessutom sparar de rederier som han har ägarintressen i en del pengar på transporten genom Östersjön. Allt Sverige som stat gör utomlands, har ju numera direkt ekonomisk betydelse för AB Carl Bildt.

Britta Sethson sa...

Snacka om strutsbeteende hos FF. Hur kan han undgå att se sambandet.

Kalle har helt rätt. Sverige blir medskyldiga.

Martin.Olsson sa...

Det blir en viktig uppgift att riva upp FRA-lagen och reformera styrningen av underrättelsetjänsten efter en eventuell rödgrön seger i riksdagsvalet 2010. I Norge har det avslöjats att landets mörkermän inom norska motsvarigheten till Geheime Staatspolizei eller svenska SÄPO. Förföljt den Norska regeringen bland annat landets statsminister socialdemokraten Jens Stoltenberg.

Den ursäkt som kommit räcker inte. Saken bör utredas och berörda mörkermän prövas för spioneri rättsligt i vårt granland. För vilken främmande makt har den norska underrättelsetjänsten förföljt sin egen socialistiska regering? Vilka länder eller politiska krafter i Norge har varit inblandade och fått del av informationen?

Frågorna blir många och intressanta.

Det norska exemplet visar med al önskvärd tydlighet att ett lands mörkermän är en ständigt farlig hotfull skara som noga behöver kontrolleras.

Anonym sa...

I klarttext förespråkar Federley här att svenska myndigheter ska medhjälpa till mord.

Alla minns vi när Federley stod och låtsasgrät i riksdagen och pratade om sin mammas råd om att att man ska följa sitt hjärta. Nu vet vi vad Federleys hjärta säger.

Anonym sa...

Sverige ut ur EU eller hur Ohly?

:-) haha

Ante sa...

Hmm... kunde ha svurit på att det luktade kork här alldeles nyss. Konstigt.