onsdag, november 04, 2009

Frontmän

Apropå det jag skrev häromdagen om borgerligheten och den växande rasismen. Johan Ingerö, "borgerlig PR-konslut" och högerextrem bloggare, går idag till hårt angrepp mot de få liberaler som varnat för och distanserat sig från den traditionella borgerlighetens flört med rasistiska partier och ståndpunkter. Som tidsdokument är det lärorikt. Dessvärre bär starka materiella underströmmar borgerligheten i riktning mot Ingerös brunblå position.

PS. Niklas Wykman debatterar frågan mot Johannes Forssberg på Studio Ett här, och bekräftar, vid sidan av sin egen dumhet, poängen ovan.

15 kommentarer:

Anders sa...

Tips om stor humor i dagens studio ett, med ett gästspel av "röka ut överklassen" :-D

http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=2037103&BroadcastDate=&IsBlock=0

Simsalablunder sa...

"borgerlig PR-konslut"

Jaha. Ingerö är snyltare av fulaste sort. Det ante mig.
Och visst är det så att det blir brunare och brunare. En delförklaring till det är typer som Ingerö har hybris. Denna hybris får dem att tro att precis allt de trycker ur (även brunt) är rätt och riktigt "för de står för ju frihet".

Hugo sa...

Ali, allt är bara skitsnack. Du skulle ALDRIG kunna ta honom i en öppen debatt. Kommunistiska påhänget från din sida är alldeles för tungt för det.

Simsalablunder sa...

Jaha. Hugo är en fjortis. Det ante mig.

Staffan sa...

Den hederliga och den ohederliga högern debatterar. Rätt beklämmande att den intellektuella nivån är så erbarmligt låg i Muf. Man tycker mest synd om Niklas Wykman.

Anonym sa...

Jag tycker det är viktigt att visa viss förståelse för, att om man är "vänster", blivit avhyst ett par ggr OCH arbetar med opinionsbildning i NORGE så kan man utveckla en hög grad av sjâlvgodhet....

Johan Ingerö sa...

Jag ska inte göra anspråk på att slå fast vem som tog vem, men faktum är att jag och Ali Esbati har mötts i en antal öppna debatter.

Ett av de ämnen som kom upp var synen på våra gränser. Jag ville öppna dem, Ali ville det inte...

Anonym sa...

Johan Ingerö är en sådan där ordnung-och-reda-borgare som vill piska fart i sjuka och arbetslösa. Alla ska göra rätt för sig. Nåja, nästan alla.

LD sa...

Ingerö? Högerextrem bloggare? Hjälp, jag måste ha kommit nära ett svart håls händelsehorisont på den här vardagsrumssocialistiska populistbloggen.

Men vad förväntar man sig från folk med kalejdoskopglasögon på näsroten.

Kurt sa...

Fyra nyanser av brunt, men brunt är det ju ändå.

LD sa...

Frontman? Extremhöger? Ingerö???

Esbati vet sannerligen hur han skall slänga smädelserna omkring sig på sin statskramande och extrempopulistiska socialist- och nonsensblogg.

Vi vet ju alla att rödskinn är bäst på att visa människokärlek.

Det har dom kvitto på genom hela den politiska historien.

Jajamensan, där har vi den statsfinansierade och dito kontrollerade människokärleken i sin prydno.

Och då för vi istället normlöshet, relativism, slapphet och kravlöshet.

Detta har kommit att bli "den upp-och-ned-vända-världens" progressiva signum. För ansvaret ligger alltid hos någon annan när det barkar åt helvete, det finns alltid nån annan att skylla på för dessa professionella människoälskare.

All kritik avfärdas slentrianmässigt som rasism o fascism eftersom de inte har några argument att komma med utan vill o kan bara bara försvara den struktur som föder deras lättköpta erfarenhetstunna, naiva och därmed skeva syn på världen.

Hjalmar sa...

Wykman får gärna återkomma med sin oro när han kan legitimera den genom att peka på ett enda fall genom historien där ett parlamentariskt orienterat vänsterparti i en fungerande liberal demokrati har tagit makten och upprättat läger för "rika människor". Apropå argument alltså.

E.L.S.A sa...

Om Johan Ingerö är högerextrem så måste väl Ali vara vänster....? extrem?

Eller är Ingerö mer höger än vad Ali är vänster?

Simsalablunder sa...

"Johan Ingerö är en sådan där ordnung-och-reda-borgare som vill piska fart i sjuka och arbetslösa. Alla ska göra rätt för sig. Nåja, nästan alla."

God länk!
Men nu är ju Ingerö något så fint som en snyltare som titulerar sig "borgerlig PR-konslut". Denna titel ger immunitet mot allt då den står för frihet.

Simsalablunder sa...

"För ansvaret ligger alltid hos någon annan när det barkar åt helvete."

Jo, vi ser och hör det till leda av Alliansen när finanserna urholkas samtidigt som fler blir arbetslösa. Det är som bekant någon annans fel.