fredag, november 13, 2009

Social turism

Man blir ganska glad ändå, när överklassrasismen i Vellinge möter kreativt, humanistiskt motstånd:
11 000 pendlare lämnar lågskattekommunen Vellinge varje morgon för jobb på andra orter. Varför ska Malmö betala för denna sociala turism, undrar Jennie Silis.
Läs hela!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vellingeböndernas inavel i all ära men låt oss fokusera på det viktiga; transitboendet skall skötas av det privata företaget Attendo Individ.

Skall det vara så? Skall storfinansen få göra pengar på mänskligt lidande? Hellre inga flyktingar i offentlig regi än ett vandrarhem med flyktingbarn i privat regi.

Fokusera Ali, fokusera!

:Pelle B

Ali Esbati sa...

Well. Nu är det positiva att det går att mobilisera brett för en human behandling av ensamkommande flyktingbarn. Det är inte oviktigt.

Jag tycker naturligtvis att det är uselt och illavarslande att privata företag hyrs in och gör business av flyktingmottagandet. Det är bra att du påpekar problemet, men det är knappast det som är utmärkande för det här fallet.

Alis fd. lärare på Handels sa...

På vilket sätt innebär det en kostnad för Malmö, när människor från andra kommuner jobbar i privata företag där?

Och tror ni att jobben är en tårta som inte går att göra större?

Nationalekonomi, någon? Ali?

Alis alter ego sa...

All kommersiell verksamhet är inbäddad i och möjliggörs av samhällsservice. Om man nu ska vara sådär strikt kostnadskalkylerande som våra blåbruna vänner i Vellinge, borde man kunna se problemet med att många Vellingebor sliter på en massa kommunala resurser i Malmö på väg till, på och runt jobbet, men betalar alltför lite skatt - i Vellinge.

När det gäller jobben som en tårta som inte går att göra större, kan jag inte påminna mig om att ha träffat någon reellt existerande person som förfäktar den ståndpunkten. Däremot är det en vanligt förekommande litterär figur i borgerlig argumentation.

Ilona sa...

f.d. läraren, du har uppenbarligen inte läst hela artikeln. Gör det först, kommentera sedan.

Simsalablunder sa...

Alis fd. lärare på Handels fick förmodligen kicken pga allt för grunda kunskaper i det denne var satt att undervisa i.

Hugo sa...

Fimpa allt skitsnack för en gångs skull och se verkligheten. Den svenska immegrationspolitiken under SAP såväl som socialmoderaterna är en total ktastrof. Det enda konkurrensmedel de har är att jobba, men det sätter LO effektivt stopp för, denna rasistiska organisation med minimilöner. Vem minns inte Laval där svenska staten åkte på däng i EG-domstolen och så kallade "solidariska" svenska arbetare stod och skrek, "Go Home" era lettiska jävla blattar. Jag ger inte ett ruttet öre för LO och detta korumperade pack.

Anonym sa...

Jag tycker Ali Esbati, som jag såg med en jävligt snygg tjej en gång på 7Eleven på Sveavägen, besitter en otroligt stor dubbelmoral.
Vänstern inkl S har ju inom sina led de stora grupperna av människor som är främlingsfientliga inkl. alla de invandrare som ogillar andra invandrare.
Min frisör, en kristen syrian, hatar alla araber och/eller muslimer tex.
Jag har träffat på många som han.
För att inte tala om svenskhatet.
Samme frisör skulle aldrig tillåta att hans systrar gifte sig med en svensk.
Nu kanske du undrar varför jag går dit och klipper mig?
Han tar 100 kr och klipper BRA!

Ulf r sa...

Snuskföretaget Attendo ägs av riskkapitalister med adress Jersey. Omsättning 3 miljarder med ett 25-tal lexanmälningar.
Med informationschef Jonas Morian, s och ofta länkad som rödgrön bloggare.
Bara dessa kopplingar ger rysningar ...
Detta är en klockren Reepalu ...
Ett underbart sätt att sätta dit dom vedervärdiga Vellingemoderaterna.
Noterbart att ägaren till vandrarhemmet inte heller är guds bästa barn.
Affären hade inte behövt göras så här - och frågan är om vi får äta upp det.
Förväntar mig grävande från Flamman.

Erik F sa...

Med tanke på att Vellinge betalar hundratals miljoner i utjämningsskatt varje år och att Malmö i år kommer att få 3,1 mdr av dessa Robin Hood- pengar så känns begreppet "social turism" lite felriktat.

Micke sa...

Varför skulle kommuner där det bara bor folk med höga inkomster och som styrs av moderater driva nån annan invandringspolitik än sverigedemokratisk sådan?

Varför ska moderater vara moderater när dom kan vara fascister?

Är inte Sverige en demokrati?

Hugo sa...

Micke ta på dig dumstruten på huvudet, den förtjänar du sannerligen.

lasse sa...

Vellinge är inget Djursholm eller Lidingö, Vellinge är en bonnkomun, noblessen bor i huvudsak nere på näset dvs Skanör & Falsterbo och Höllviken som geografiskt är en mindre del av Vellinge kommun. I och för sig röstar de väl +95% på M nere på näset har jag för mig.

Vellinge tätort är ingen speciell överklassort. Huspriserna är lägre än i ordinära villaområden i Malmö. Hököpinge är ordinärt villaområde för medelklass.

Nu är det ju knappast fråga om att det skall tvångsplaceras flyktingar eller annan sorts kreti & pleti nere hos noblessen, fattas bara hur skulle det se ut.

Simsalablunder sa...

"ta på dig dumstruten på huvudet, den förtjänar du sannerligen."

Omöjligt då den struten sitter fastvuxen på Hugos knopp.

Simsalablunder sa...

"Med tanke på att Vellinge betalar hundratals miljoner i utjämningsskatt varje år och att Malmö i år kommer att få 3,1 mdr av dessa"

Men hur mycket av Vellinges miljoner hamnar i Malmö?

Simsalablunder sa...

"Nu är det ju knappast fråga om att det skall tvångsplaceras flyktingar eller annan sorts kreti & pleti nere hos noblessen, fattas bara hur skulle det se ut."

Hade varit finfint om dessa barn hade hamnat nere i Skanör & Falsterbo. Där finns fina sandstränder och absolut något att göra. Ett argument var ju att det inte finns något att göra i Vellinge.

lasse sa...

"Hade varit finfint om dessa barn hade hamnat nere i Skanör & Falsterbo."

Klart att det finns möjligheter, har för mig att Reinfeldts kortlivade ministerstjärna Borelius som är syster till Attendo Care VD Henrik Borelius har ett rejält hus i ett av de bättre lägena nere i Falsterbo, utmärkt läge intill stranden och golfbanan. Med tanke på att Boreliuskan har ett flertal bostäder torde det nog ändå stå tomt större delen av året. Kidsen kan kanske lära sig spela golf eller börja som skattefinansierade caddies på noblessens grönområde, det torde väl inrymmas under hushållsnära tjänst. Har för mig att husets ägdes av ett bolag i något skatteparadis så det torde passa in Attendos skatteplanerings modell.

Anonym sa...

-Ali, kommentaren från Pelle B är fake!

Anonym sa...

@ Erik F:

Ja, elva kommuner under 2008 betalade in tre av totalt 48 miljarder kronor till utjämningssystemen.

Vellinges del av det som går ut till t.ex. glesbygdskommuner i norr, Malmö osv är totalt 49 mnkr för 2008 via bara inkomstutjämningssystemet. Eller 1532 kr/inv. att jämföra med 18 461kr/inv. i Danderyd.

Min poäng är att kommunernas del i det som fördelas till Malmö är mycket liten, Vellinges försumbar.

/ Sleeper Cell i M