torsdag, januari 21, 2010

Myter og fakta om sykefravær

Idag har Manifest senter for samfunnsanalyse (det är där jag jobbar till vardags) släppt rapporten Myter og fakta om sykefravær. Rapporten avlivar några myter som figurerat och figurerar i den pågående norska debatten om sjukskrivningar.

De flesta som läser den här bloggen är svenskar. Men också ni rekommenderas ta en titt. Det är väldigt mycket som känns igen från svensk debatt. Och så är det lärorikt att se hur fakta ser ut för och debatten går i ett grannland - som har 100 procent kompensationsgrad och ingen karensdag i sin sjukförsäkring.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Och så är det lärorik att se hur fakta ser ut för och debatten ..."

Helt obegriplig "svenska".

Lycka till nästa gång.

Ali Esbati sa...

... hur fakta ser ut *för* och debatten går *i* ...

Olika verb och prepositioner som bägge följer "hur". Läs mer noga nästa gång. Lycka till.

Lemrak sa...

Tjena Ali!

Jag brukar läsa din blogg dagligen och numera bor jag i Oslo. Undrar därför om du föreläser i Oslo ibland? och i såfall vart sker det?

Ali Esbati sa...

Hej,

Jag försöker utannonsera det på bloggen. Det blir mer skrivande än pratande nu, men 2. februari ska jag vara på "Rød lunsj" på Blindern (om ekonomivetenskapen, kl. 12) och så ska jag vara med på Attacs stora konverens 5-7 februari, som för övrigt innehåller väldigt mycket intressant. Se: http://www.attac.no/meninger/konferanse2010

Följ annars gärna det som händer på www.manifestanalyse.no

mvh
Ali