söndag, mars 21, 2010

Från grönt till blått till brunt

Ordföranden i Centerns ungdomsförbund hatar uppenbarligen inte bara facket utan också den grundlagsfästa mötesfriheten. «Socialister i olaglig demonstration» är rubriken på hans inlägg, där han alltså demonstrerar att han inte förstår att man än så länge inte måste ha tillstånd av staten för att få demonstrera i Sverige, inte ens om man bedöms vara mer i facket.


Läs också Alliansfritt: En juridiklektion med CUF.

4 kommentarer:

mohammed ali sa...

Roe deg ned rød-brune fascist Ali Esbati .
Din ekstremistiske islamofobi svada er så lett å gjennomskue at et barn synes det er barnslig.

Hemlige sa...

Samma dag som Magnus Andersson (C) vill förhindra politiska meningsmotståndare att ge uttryck för sin åsikt så genomför han själv, utan att först söka tillstånd hos polisen, en politisk demonstration på trappan till Rosenbad (man kan ju bara tänka på vad som hade hänt om Elevkampanjen, hade genomfört sin demonstration på trappan till Rosenbad!). Sverige har alltså fått sitt första politiska ungdomsförbund som öppet förespråkar införandet av diktatur i Sverige, det är ju uppenbart att CUF nu bör ta chansen att byta ordförande, och i stället välja en ordförande som har demokrati på den politiska agendan.


http://www.politikerbloggen.se/2010/03/21/28816/

Anonym sa...

Det går sannerligen utför med den intellektuella kvaliteten hos gamla centern. Först Federley och hans apspel kring FRA... och nu denna nyliberala valp med pinsamt grunda kunskaper i grundlagar och annat...

När de här dårarna har nyliberalat sig ur riksdagen i höst så är det dags att korka upp nåt riktigt gott... :-)

Erik Rune sa...

Liberaler är ivriga i att försvara nazisters rätt att hålla gatumarsch. Liberaler är naturligtvis också noga med att försvara sina egna partiers rätt att demonstrera (särskilt på 1 maj).

Men när ett par tre ungdomar från Elevkampanjen vecklar ut en röd banderoll och börjar dela ut flygblad då aktiveras något helt annat hos liberalen Magnus Andersson, CUF.

CUF-ordförandens första, spontana, oreflekterade reaktion när han ser ungdomar från Elevkampanjen använda yttrandefriheten är att det måste vara olagligt.

När han sedan rättvist avbasas för sitt antidemokratiska förtryckarbeteende – dvs polisliberalismen – backar han, men först då.

Magnus Andersson undrar varför det inte räcker att erkänna felet. Det kan bero på att han ännu inte svarat på frågan varför hans första, spontana, oreflekterade reaktion när han såg Elevkampanjens möte var att det måste vara olagligt! Varför såg han inte att det var yttrandefrihet?

Liberal reaktion på nazistmarscher: Aha, det här måste vara yttrandefrihet!

Liberal reaktion på Elevkampanjen: Det här måste vara olagligt!