söndag, maj 23, 2010

Jakten på den mytiska medelklassen leder till att hela Stockholm mytifieras

Man orkar ju knappt kommentera Ilja Batljans (S) och några andra ängsliga högersocialdemokraters konstiga utspel om fastighetsskatten och vänstersvängar och hej och hå. Men Marika Lindgren Åsbrink har gjort det på ett utmärkt sätt. Till exempel ställs uttalandet om att "i Stockholm är 40.000 [i månaden] en vanlig inkomstnivå" (S-kommunalrådet i Sigtuna Anders Johansson) mot det faktum att det är runt 13% av stockholmarna som har den inkomstnivån.

Läs förresten också det Aron Etzler skrev i mars: Medelklassen i Stockholm kan inte avgöra valet.

5 kommentarer:

mattias sa...

Det är dock inte Batljans som säger detta utan
"Anders Johansson (S), kommunalråd i Sigtuna."

säkert två politiker av samma anda, men korrekt citering av källor är viktigt.

vänligen/ mattias

Ali Esbati sa...

Tack! Rättat.

Jan Wiklund sa...

Det verkligt intressanta är ju hur socialdemokrater kan få den konstiga uppfattningen.

Vem umgås de med? Och vilka är de själva? Finns det bara den sortens folk i socialdemokratiska partiet, för det är väl där deras kompisar finns?

Och är det såna personer vi vill se som våra företrädare?

Teckentydaren sa...

Jo man blir undrande vad det är för socialdemokratiska arbetarpartipolitiker egentligen. Vad är det för sällskap som V gett sig i lag med, tänk om det är smittsamt, vem vet innan vi vet ordet av så är V anhängare av än det ena än det andra som man knappast hade väntat sig. Kanske rent av man snart är anhängare av den svenska varianten (lite mer och strängare så alla förstår hur "seriös" man är) av EUs instabillitets & icketillväxtpakt som kamraterna i det illustra grönröda sällskapet håller som helig dogm. ... ? tänk vad man glömmer fort, V fick ju svära trohetsed mot denna för att få vara med i det illustra sällskapet.

Martin sa...

Jan,
i Stockholm är man inte förvånad. Här är den ekonomiska segregationen närmast total. Så fort du får politikerlön så kommer du in i rikemansreservaten och där träffar man inga lågavlönade.

Men hon borde rimligen inse att alla inte har 40kkr i månaden. Hon borde rimligen fråga sig, hur är tillvaron i Stockholm för dem som inte har denna lön? Hur är tillvaron för de som bor i arbetargettona som är spridda runt kommunen, där överklassens arbetskraft skall leva, hur är det att leva där?

Hur är tillvaron för pigan som pendlar 1 timme enkel för att skura Ilja:s(eller liknande individers) dass?