onsdag, september 01, 2010

Föregångslandet Sverige!


Från tidningen Kommunalarbetaren som granskat antalet jobb i välfärdssektorn. Under den här tiden har samtidigt Sveriges befolkning vuxit med över två hundra tusen personer - och därmed behoven i den gemensamma sektorn. Man ska komma ihåg att jobbminskningen troligen ändå bromsats av det tillfälliga krisstödet still kommunerna, som regeringen nu tar bort.

8 kommentarer:

Robert sa...

Inom vänsterpartiet har man tydligen inte hört talas om finanskrisen.

Anonym sa...

Bara för att dom inte är kommunalanställda längre innebär inte att dom har slutat i vården. Många har gått från kommunala jobb, till privata jobb. Detta innebär att siffrorna inte stämmer. Tråkigt att använda ej fullständiga argument!

Anonym sa...

håller med anonym - detta är en konsekvens av att kommuner lagt ut jobb på entreprenad, och det vet kommunal, för det har lyfts många gånger, bland annat i ABs lögndetektor. Trist att de mörkar.

Pelle sa...

Anonym 2:49 , läs artikeln som Ali länkar till innan du hävdar att någon använder ej fullständiga argument.

Det står "inom skola, vård och omsorg", och detta inkluderar även privata aktörer som finansieras via skattepengar.

Anonym sa...

Om majoriteten tycker att Esbati har rätt eller ej ger sig om två veckor då vi vet resultatet av valet. Personligen tvivlar jag på att man kan vinna val i Sverige på löften om könsneutrala toaletter (förbjudna pissrännor för den som inte satt sig in i den socialdemokratiska tekniken), eller butlers i tunnelbanan. Men här kan jag ha fel, vi får se!

Anonym sa...

Klart Esbati har rätt, eller det är sant att offentliga jobb försvinner när man sänker skatter med ca 100 miljarder. Sant är också att Reinfeldts sänkt sin skatt med ca 125.000 kr per år. Det Borgarna går till val på nu är den vanliga skattesänkarpolitiken som denna gång kallas för arbetslinjen.

Simsalablunder sa...

Anonym 9.05 har stora problem att skilja mellan Ali Esbati och tidningen Kommunalarbetaren. Minus 33600 kommer därifrån, och Kommunalarbetaren tar siffrorna från statliga Konjunkturinstitutet, som arbetar på regeringens uppdrag.

Robert 1.28 har tydligen inte hört talas om de massiva skattesänkningar denna regering gjort under mandatperioden, skattesänkningar som resulterat i 33600 färre i välfärdssektorn.

Anonym sa...

Angående vilka jobb som räknas står det så här i ursprungsartikeln:


"För inte så många år sedan räckte det att titta på kommunernas och landstingens personalstatistik för att se vad som hände med jobben inom skola, vård och omsorg. Men när tjänsterna nu i växande omfattning utförs av privata företag krävs det mer. Statliga Konjunkturinstitutet, som arbetar på regeringens uppdrag, presenterade därför nyligen en rapport som upp­skattar utvecklingen av de kommunalt finansierade jobben.
PÅ KA:s uppdrag har Statistiska Central­byrån (SCB) bearbetat sin arbetsmarknadsstatistik (AKU) så att vi kan visa vad som hänt med välfärdsjobben."