fredag, september 10, 2010

Läs Etzler: Därför kan vi vinna det här valet!

Många på den rödgröna sidan tycker nog att dagens opinionsmätning från Synnovate är nedslående. Då tycker jag att man ska läsa Aron Etzlers skarpa ledare i Flamman, om medieläget, högerdreven, det skeva ämnesurvalet i debatten – och om det som är viktigt att minnas varje timme de här nio dagarna: «Därför kan vi vinna det här valet».

8 kommentarer:

Anonym sa...

hi hi har du youtubeklipp på allvarliga män som ramlar offentligt på ett lustigt sätt?

Anonym sa...

Kul att gamla goda Norrskensflamman anser att "vi" kan vinna valet.
Själv tror jag att det blir den borgerliga alliansen som leds av moderaterna eller den den mittenallians som leds av socialdemokraterna som vinner valet.
Det mesta tyder på det.
Att något parti eller allians av partier som är "vi" med Norrskensflamman skulle vinna valet är inte särskilt troligt i nuläget.

Lars J

Anonym sa...

Visst har han rätt men att rösta mellan böldpest och digerdöd är inget alternativ och definitivt ingen anledning att legitimera den "demokratiska" lögn-charaden med en röst.

Mona Sahlin är ännu mer nyliberal än sin korpulenta föregångare, godsägare och brukspatron Persson. Vänsterpartiet sätter sig lydigt i baksätet, håller käft och i den politiska nyliberala symbiosens anda fortsätter Sahlin ratificeringen av €USSR´s diktat direkt från politbyrån i Bryssel.

Ingen anledning att gå och rösta alltså, om du inte månar om politrukernas och €Urokraternas fantasilöner & förmåner, förrän det politiska frälset fått en ordentlig käftsmäll och makten förts närmare det folk den enligt konstitutionen skall utgå ifrån....

Mangan sa...

Valrörelsen ter sig mer än någonsin som en glättad och teatraliserad skrattspegel av den verkliga politiken. Det är inga överod att typ varnanan svensk skulle bilja se en mer visionär, tydlig och ideologiskt diskuterande politik (inte lika med doktrinär politik!) istället för detta träsk av PR-lkonsulter och reklamspråk, men eftersom allt följer en medial logik och dimmiga diktat från nån annan nivå så är det svårt att få ordentligt utrymme.för den sortenbs klara bud.

Sahlin är inte någon höjdare som partiledare, men regeringen är ett på många sätt vidrigt gäng och den mediala bevakningen, från en kompakt borgerlig press, är tragikomisk i sin ensidighet och sina korkade vinklingar.

I det smatida svcrige struntar medleklassen i politiken lika tydligt som man gör i Ryssland. Trist.

Georgie Free, United Music Magazine sa...

Nu kommer dock Monas ”valspurt” i form av Sosseriets valskolor i invandrartäta områden, byggnads rösttågande på arbetsplatserna och sosse röstning på demens och äldreboende ger nog några 100.000 valfuskröster men detta är nu ute i dagsljuset och S kommer tappa 300.000 röster på detta , tyvärr 150.000 rakt till SD som får 8-10% men tack o lov lika mycket till alliansen som därmed kan ta majoriteten…hppas jag …och sosseriets hycklande 25%?? i stockholm ca 15% …

Anonym sa...

ngn som känner desperationen dofta?

Anonym sa...

Man brukar inte kunna hålla med om Etzlers åsikter men nu släppte han ett guldkorn. Hans artikel avlsutas med:

"Demokrati har aldrig handlat om att rösta fram den som är mest populär hos samhällets elit. Det är inte heller frågan nästa söndag. Då går vi till val för att forma en framtid."

Rätt. Efter årtionden av socialistisk politik med ständigt ökad skattekvot, inskränkningar och tillrättalägganden av medborgarens liv växer en borgerlig frihetsera fram med tonvikt på eget hårt arbete. 1989 års revolution har nu nått Sverige.
Det s k men f d arbetarepartiet SAP, statsbyråkratins elitparti och de offentliga opinionsmurvlarnas, läs SVT o SR:S, rödaktörers refererensorganisation må darra men nu skall här städas upp.
SVT o SR måste säljas ut . Avtalet med staten måste upphöra!

Simsalablunder sa...

Anonym 12:52 har visst gått på en bluff.
Ingen högerregering i Sverige har någonsin stått för _mer_ frihet till medborgarna för att de arbetar hårt. Tvärtom. Det som gäller och alltid gällt är att slappt ägande, med så liten arbetsinsats som möjligt, skall ge så mycket som möjligt.