måndag, oktober 04, 2010

Inför talmansvalet

Högeralliansen har inför talmansvalet nominerat Per Westerberg till omval. Westerberg öppnade redan den 20 september, dagen efter de allmänna valen, upp för ett samarbete med Sverigedemokraterna, på samma sätt som högerregeringen 1991-1994 samarbetade och förhandlade med Ny Demokrati.

Mot Per Westerberg ställer socialdemokraterna upp Kent Härstedt. De rödgröna partierna har uttryck sin vilja att rösta på honom. De rödgröna partierna vill och tänker inte samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna.

Alla riksdagsledamöterna är alltså fria att antingen rösta på en talman som ser parlamentariskt samarbete med Sverigedemokraterna som naturligt, eller en som inte gör det.

Det moderata spinnet på detta – det är att man ger SD inflytande om man röstar på den sistnämnde kandidaten. Det är helt i linje med hur moderaterna i allmänhet hanterar förhållandet mellan verkligheten och den egna politiken.

Det "intressanta" är att i princip all medierapportering nu utgår från detta bisarra moderata spin. Det är ett bredare, viktigare samhällsproblem än vem som blir talman i riksdagen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det var en fullkomligt förfärlig "insändare" i Metro den 4/10, "samhället kan inte lösa allas problem" av nån som heter Fredrik Fjällström. Så jävla hemskt. Läs den. Vad lever vi i för samhälle egentligen?