fredag, december 03, 2010

Seminarium: Vänstern och framtiden

Nu finns hela seminariet Vänstern och framtiden på SVT Play. Det är inspelat på årets Socialistiskt Forum.

Deltagare: Ida Gabrielsson (ordförande i Ung Vänster samt i vänsterpartiets Framtidskommission), Aron Etzler (chefredaktör, Flamman) och undertecknad. Moderator: Elisabeth Biström.

Trevlig helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad kul att du tipsar om det!, Blir en riktigt bra avslutning på kvällen.

christian

Ali Esbatis moralske forfall sa...

Den første moralske impuls Johan Galtung får når han skal kommentere tildelingen av fredsprisen til Lui, er altså å «forstå» det kinesiske diktaturet. Han tar faktisk parti for de han «kjenner» i sentralkomitéen. Dette er intet nytt fra hans side. Johan Galtung har en lang historie som diktaturets håndlanger og leiesvenn. Hans bok om Kina fra 70-tallet kan i mangt leses som et tidlig uttrykk for skjønnmaling av det kinesiske ettpartistyret. Hyllesten kom på et tidspunkt da det var umulig å unnskylde overgrep med henvisning til økonomisk vekst. Det er Galtungs linje nå. Rollen som politisk pilegrim var derfor på sett og vis verre for 35 år siden enn nå - diktaturet hadde færre unnskyldende trekk da.

Staffan sa...

Väldigt bra att det läggs upp på nätet så att vi som var tvungna att löneslava dagen ifråga också kan lyssna. Efter att ha kollat på några klipp så slås jag av hur många duktiga vänsterpartister av den lite yngre generationen det finns som står och stampar i kulisserna. Fattar partiet vilken tillgång den har i er?