fredag, mars 09, 2012

Överstatlig tryckkokare

Min ekonomikrönika i norska Klassekampen handlar den här gången om euron som en överstatlig tryckkokare, där vi nu ser tydligare än någonsin hur skevt fördelade de inbyggda riskerna är:
Resultatet er at eurosamarbeidet helt fra starten har fungert som en feildimensjonert tvangstrøye for de landene i EUs periferi som i dag er i trøbbel. Altså ikke bare Hellas, men også blant annet Spania og Irland, som ikke hadde like stor grad av statlig gjeld.
Läs gärna.

12 kommentarer:

Skvitt sa...

Det är ju fredag, så jag måste bara sprida denna:

Den tankspridde professorn kom via krogen hem och såg en okänd man i sängen jämte frun.
“Å fan, har jag redan gått och lagt mig!”

/Skvitt

Anonym sa...

Nu gråter du Ali när din hjälte i Toulouse är omringad. Efter honom och Breivik kanske du har förstått att man inte ska finansiera terrorister.

Anonym sa...

Nu gråter du Ali när din hjälte i Toulouse är omringad. Efter honom och Breivik kanske du har förstått att man inte ska finansiera terrorister.

Kerstin sa...

Jag misstänker att Sverige står i tur.

Anonym sa...

Ali, du bär ett ansvar för Mohammed Merah i Toulouse. Merah motiverade sitt massmord med att han 1) var emot Frankrikes burkaförbud, 2) var emot Israel bosättningspolitik och 3) var emot kriget i Afghanistan.

Du är kritisk mot burqaförbudet i Frankrike (källa: http://esbati.blogspot.se/2010/01/burkaprat.html). Alltså beväpnade du Merah med ord, du inspirerade honom.
Du är emot Israels bosättningspolitik (källa: http://www.youtube.com/watch?v=AjBCNGof_fQ). Alltså beväpnade du Merah med ord, du inspirerade honom
Du är emot kriget i Afghanistan i den meningen att du är aktiv i ett parti som är emot detta krig. Vänsterpartiet är alltså ansvariga för att ha motiverat Merah.

Eller guilt by association kanske inte är lika kul nu längre, när du drabbas?

//Rickard Melkersson

Simsalablunder sa...

Det är inte guilt by association att påvisa att Breivik delar samma massiva och grundläggande tankegods som brunhögern i Sverige, SD inkluderat.

Något liknande lyckas inte Rickard Melkersson med, då det inte finns något massivt och grundläggande gemensamt tankgods som förenar Ali med Mohammed Merah i Toulouse.

Vad Rickard Melkersson lyckas åstadkomma är då bara simpelt guilt by association baserat på _minsta gemensamma nämnare_. Det är något helt annat det.

Anonym sa...

Inte för att jag förstår varför ni inte skulle dela lika massivt tankegods med Merah som SD med Breivik, men jag bryr mig inte heller.

Jag betalar mina skatter och håller käften så blir säkert ni nöjda.

Simsalablunder sa...

Att Anonym 7:12 (Rickard Melkersson?) inte förstår var redan givet genom tidigare kommentarer.

Neoliberal Agenda sa...

Planekonomi och centralstyrning fungerar uselt, det gäller även räntor.

Räntan ska sättas av utbud och efterfrågan, spar- och lånevilja i en ekonomi.

Simsalablunder sa...

"Planekonomi och centralstyrning fungerar uselt"

Och varenda storföretag använder sig av det, fast det har du förmodligen inte tänkt på…

Neoliberal Agenda sa...

Jag jobbar på ett stort företag (över 100 000 anställda) och det går inte en dag utan jag slås av hur ineffektivt och byråkratiskt allt styrs.

Simsalablunder sa...

Och det stora företaget skulle styras bäst hur? Ägarnas vilja är ju glasklar, centralstyrning och planlösning. Har de valt det för att de gillar ineffektivitet?