måndag, april 16, 2007

Etnifiering

Exempel från Norge. De som begår lagbrott och misshandlar är somalier. Den som misshandlas av dem är norsk-somalier. En händelse som kan passas in i en rätt obehaglig, rasistisk dramaturgi exploateras till max för att bekräfta redan framodlade stämningar. Det är europeisk vardag. Via Audun Herning, som kommenterar.

4 kommentarer:

Katja sa...

Det är så otroligt sant, Ali. Ta t ex Zlatan - när Sverige vinner så är det aldrig Zlatans förtjänst. När det går dåligt för Sverige så är det ALLTID Zlatans fel.

Anonym sa...

Ja, hej å hå!

Nu har barn i Skottland fått lära sig att det är "islamofobi" om man så mycket som tittar på en muslim.

Grue sa...

Precis, det är en rasistisk konspiration. Och Janne Josefsson, som sagt detta, är naturligtvis del av den:

"-Vi journalister har ett oerhört ansvar för att flykting-och invandrarfrågor inte kan diskuteras på ett vettigt sätt. Vi har fungerat som journalister i en totalitär stat och målat upp bilden av det mångkulturella samhället som problemfritt - precis det som makthavarna har velat höra."

Du ser det du vill se.

Grue sa...

Eller varför inte ta del av den här bloggen om hur den svenska pressen funkar i invandringsfrågor:

http://gudmundson.blogspot.com/2007/04/publicistklubben-frkortas-pk.html

"I en självutlämnande artikel berättar Sydsvenskans Niklas Orrenius om hur han själv förvanskat verklighetskildringen. I samband med att Sd-företrädare blev misshandlade vid sitt möte i Rottne i somras antydde Orrenius att partiet själva iscensatt det hela, något reportern ångrar idag.


"Jag tycker illa om Sverigedemokraternas politik och lät detta påverka mitt omdöme. Därmed anslöt jag mig till en redaktionell tradition på Sydsvenskan och, vågar jag påstå, på de flesta andra nyhetsredaktioner."
Citatet ovan från Orrenius visar hans egen sjukdomsinsikt. Tyvärr är han inte representativ för kåren.

Från Publicistklubbens podium fick vi således för tusende gången ta del av resonemang kring den särskilda verktygsuppsättning som många uppenbarligen fortfarande tror behövs för att skriva om Sd."