torsdag, april 19, 2007

Kids, you facked up!

För ett tag sedan bestämde sig kristdemokraternas ungdomsförbund för att bedriva en ”kampanj” (läs: man skickade ett pressmeddelande) under namnet ”A non Facking Generation”. Denna Mussolini-möter-Folkhälsoinstitutet-möter-käckborgare-kampanj ska alltså gå ut på att uppmana ungdomar att ogilla facket och istället digga maktlöshet och förnedring på arbetsmarknaden. Ligger lite i tiden, förstås.

Kan det bli mer bisarrt? You bet! Idag kan man läsa på kvalitetssajten Politikerbloggen att tidningen Dagen ”rapporterar om en konflikt mellan kristdemokraterna och partiets ungdomsförbund”. Riksdagsledamöter ”rasar”. Skälet är framför allt – håll i er nu – detta:
Språkbruket upprör bland andra riksdagsledamöterna Desirée Pethrus-Engström och Lennart Sacrédeus.

- Att använda association till ett engelskt könsord i kampanjen är helt fel, säger Lennart Sacrédeus. Det är direkt stötande. KDU borde dra tillbaka kampanjen och skämmas.
Som det heter i kättarkretsar; fuckin' hilarious.

12 kommentarer:

Oldtimern sa...

Den okunskap om fackföreningar som finns bland ungdomsförbunden är skrämmande.

Tror dock inte att det är så pass väl. Utan genom att regelrätt smutskasta och ljuga vill man skapa en falsk bild av verkligheten.

Borgerlig politik under 100 år "and still going strong"...

Anonym sa...

Ali o oldtajmer

Kedja fast er i 70-talet o ha de så kul. hejdå.

Anonym sa...

Ha det så bra på 1800-talet. Kom helst inte tillbaka.

Anonym sa...

Det var kul på 1800-talet. Jag såg Marx. Han satt o bajsade. Men nu är jag tillbaks. Sorry.

Sulla sa...

Klart man lackar när folk använder könsord. E ju skitilla. Värre än att utnyttja folk.

Hasse Elektriker sa...

Hade dom bytt ut a:et mot ett u så hade det väl blivit ganska så träffande för det Kristdemokratiska ungdomsförbundet.

Daniel sa...

Finns det någon övre gräns för hur mycket makt ni anser att facket skall ha? Förutom de självklara att de inte får bilda egen polis och liknande?

Anonym sa...

Daniel
Läs på lite om "politik", t ex om "socialism". Det finns tusentals titlar på nätet där socialister diskuterar relationen mellan arbetarklass, fack, parti /politisk organisation osv.

Det blir kanske intressantare att debattera då.

Daniel sa...

Nu är jag inte så intresserad av vad "socialister" tycker. Inte heller var det ett debattinlägg. Det var en fråga till er som frekventerar denna blogg.

Anonym sa...

Tack Daniel för din fråga som alltså inte syftade till att få något svar, det intresserade dig ju inte.

Den riktades således till socialisternas inre. Låt oss gå i kloster och meditera över detta.

Låt mig då ställa en motfråga: i framtiden, när marknadslogiken tagit sig in överallt, vad anser du är ett rimligt pris per kubikmeter luft du ska andas?

Nej nej, svara inte här. Lämna en lapp i den ihåliga eken på Rådmansös sydöstra hörn.

Anonym sa...

word, Anonym

Daniel sa...

Jo, det intresserar mig. Men inte vad några anonyma "socialister" på icke definerade nätsidor tycker, utan vad folk här tycker.

Varför tror du att luft nånsin kommer bli en vara? Och vad har det med facket att göra? Men i de fall där luft faktiskt är en vara, dykartuber och annat, så fungerar väl marknaden ypperligt, säljare och köpare kommer gemensamt överens om ett pris båda tycker är rimligt. Hur mycket tycker du vore rimligt att betala för säg 2 timmar syre i en dykartub?