söndag, maj 20, 2007

Things to do on a train when you're dead

I en artikel i DN utpekas jag tydligen som kändis. Där hävdas även att jag slutat blogga. Såvitt jag kan bedöma är bägge påståendena helt felaktiga. Däremot har jag stuckit iväg en stund nu, varför det lär bli inget eller lite bloggat den närmaste veckan. Kanske.

11 kommentarer:

Ia sa...

Ryktet om din bloggdöd är betydligt överdrivet. :)

Anonym sa...

Eftersom jag börjat informera mig genom läsa din blogg först så där för ett halvår sedan och redan blivit beroende fick jag bekymmer när jag läste DN i morse. Skönt att det var fel att du inte slutar - men kändis är du. Där har DN rätt.
Maria

Annica Tiger sa...

Jag tror att de nog menade att du numera modererar kommentarerna, ett rent sakfel med andra ord. Du borde stå i samma stycke som detta:

"Sportkommentatorn Patrick Ekwall på TV4 har till exempel stängt av kommentarfunktionen på sin blogg efter alltför många anonyma hot och skällsord."

Jag hoppas du inte har några planer på att sluta blogga. Då skulle det bli tomt. Att Fredrik Virtanens och Linda Skugge har lagt av spelar ingen större roll i mina ögon.


Annica

Jah Hollis sa...

Åjo, lite kändis är du allt.
Åtminstone i bloggvärlden.
Och det är det nog många som skulle vilja vara. ;-)

Anonym sa...

Önsketänkande från Bonniermedia eftersom det inte går att köpa dig?

Emilia sa...

förmodligen tycker de bara att du inte länkat till dem tillräckligt på sistone, du ger dem ju säkert en och annan extraläsare.

Christian Hedin sa...

Han kanske syftar på att kommentarerna censureras.

Jag tycker din blogg är trevlig, trots att jag inte alls står för dina åsikter. Det är bra att se saker från olika vinklar.

Anonym sa...

Lite offtopic kanske, men när jag läser länkad DN-artikel är det inte sakfelet om Ali som upprör mig mest, utan de avslutande resonemangen, där Elza Dunkels säger apropå netikett/Skuggedebatten:

"- Det är en överklassdiskussion, säger hon. Den kan man ha om man befinner sig i den övre delen av maktstrukturen. Nätet är en arena som tidigare inte har funnits för marginaliserade grupper.Man kanske lätt glömmer bort det när man ser de få som missbrukar friheten.

- Vi har äntligen hittat en teknisk förlängning av oss själva som ger fler möjlighet att uttrycka sig. Barn som blir misshandlade i hemmet, iranska kvinnor som kan beskriva sin situation. Det är ohyggligt viktigt att vi värnar om det demokratiska verktyget, säger Elza Dunkels."

Alltså: vissa, som jag, tycker att det behöver rensas RÄTT MYCKET i bloggosfär och tidningskommentarstonerna.
Men för Elza D är detta en "överklass"diskussion och hon vill i grunden försvara "det demokratiska verktyget" att få göra som man vill.

Därmed har hon
a) låtit förstå att bara är överklassen som kan bete sig
b) låtit förstå att den övriga pöbeln egentligen inte kan bete sig, och
=snacka om överklassattityd!!!

c) ändå sagt att det är mer demokratiskt att låta pöbeln få göra som den vill.

vilket är en mer allvarlig fråga om hennes demokratisyn.

Det knepiga med dagens diskussion om netikett/Skugge är att den bara utgår från polerna censur eller fritt skrän.
Att censur inte leder någon vart, det vet vi. Så långt har Elza rätt ndg förtrycka människor i andra länder.
Men här i Sverige är inte problematiken densamma. Ska man alltså - oavsett vilket socialt skikt eller åsikt någon representerar - alltså inte ställa grundläggande krav på hyfs? Är demokrati inte OCKSÅ en fråga om självrespekt, som redan den tidiga arbetarrörelsen och Black Panthers mfl jobbade med? Inte självcensur som i "jag är en obetydlig skit som därför håller käften" utan självcensur som i "jag är en civiliserad människa som vill föra debatten och diskussionen framåt. Därför avhåller jag mig ibland från att yttra mig om jag inte har något att tillföra, och ser till att inte uttrycka mig på vissa sätt".

Borde inte någon från vänster försöka lyfta diskussionen till sådana frågor OCKSÅ?

Undrar "en anonym" ;-)

frktjatlund sa...

Om Virtanen och Skugge tänt av så måste det vara totalt ute att blogga. De tillhör den självklara gruppen som avgör vad som är inne och ute. Allt annat är pinsamt!

Anonym sa...

Hihi, ni e alla pinsamma som skriver på denna sida.. Om ni förstod vårt bästa så skulle man inte hylla någon bloggare, man skulle hylla de som verkligen tar hand om oss.. Våran regering! Försök förstå det o hjälp varandra att ta detta land ur denna vak som producerats under socialistiskt styre. HJÄLP!!

Medborgarn sa...

Hoppas du fortsätter blogga.