torsdag, juli 26, 2007

Av utrymmesskäl

Alltså, ibland kan man ju beundra folk som uppvisar excellens i sådant som man i sig inte gillar, eller till och med tycker är ganska jävligt. Lite så är det med dagens tidigare nämnda SvD-ledare; det där med att klämma in så många galenheter som möjligt i en enda mening, det är ändå lite imponerande:
Israel, som valt en mittenregering [som navigerar skickligt mellan högerextremt totalvåld och religiöst nitisk tokrasism; där ”ministern för strategiska hot” leder ett öppet rasistiskt parti och själv efterlyst aktiv etnisk rensning och ”samma metoder som ryska trupper använder i Tjetjenien”] som aktivt verkar för en tvåstatslösning [genom att systematiskt förstöra varje palestinsk statsinstitution, sätta majoriteten i det folkvalda palestinska parlamentet i fängelse, med politiska och militära medel underblåsa ett palestinskt inbördeskrig, implementera isolering av de två palestinska områdena från varandra, genom specialvägar och vägposteringar dela upp Västbanken i mängder av små bantustans, genom att bygga en gigantisk mur inne på den ena av dessa två blivande ”staters” territorium och i övrigt totalt, och för all del aktivt, omöjliggöra varje form av ekonomisk utveckling på palestinskt område] avvecklat bosättningar [och invigt nya bosättningar på Västbanken samt kraftigt expanderat och befäst de illegala bosättningarna där] och utrymt Gaza [på ett fåtal religiösa fanatiker som det var jobbigt och dyrt att försvara, för att istället totalt isolera Gaza land-, sjö- och luftvägen, skapa en fullständig humanitär katastrof samt som lök på laxen angripit flyktinglägren med flyg och artilleri, bulldozers, stridsvagnar och klustervapen, otaliga gånger och företagit regelrätta invasioner och straffexpeditioner] har dock uppenbarligen inte haft framgång [jodå, nu ska vi inte vara blyga] i sin ambition [jepp] att få palestinierna att ta avstånd från terrorn [alltså i det här sammanhanget att inte bara acceptera utan välkomna att bli utsatta för ockupation, förnedring och systematisk statsterror, och upplösa sin politiska kamp i stort och smått – men det ser ju bättre att hänga upp den uppmaningen på en opinionsundersökning om självmordsbombare].
Det är demokratin, dumbom!

8 kommentarer:

Nisse sa...

"det där med att klämma in så många galenheter som möjligt i en enda mening"

Javisst, Ali! Den tävlingen vinner du utan vidare över SvD:s ledarskribent. Men liiite overkill tycker jag allt att dina suppleringar är. Du hade vunnit även med betydligt mindre ansträngning.

Paolo Pissoffi sa...

Det är ta mig fan tragiskt. Och jag som får tuppjuck av att läsa DN:s ledare... Dock tur att det går att hantera någorlunda med en dos humor.

(Inom parantes sagt: hur kommer det sig att de som kommer in hit och ska kritisera bloggposten och Alis person gör det så totalt utan någon som helst form av substans i det de skriver. Fascinerar mig om och om och om igen. Alltså vad är poängen?)

Rawias Morra sa...

Kommentaren i SvD var rena rama koskiten!
Hur länge orkar man försöka hålla ett uns respekt för de största tidningar i Sveirge? Det gör inte jag! Inget mer koskit för mig! Livet är faktiskt för kort för att slösas på sådant idioti! Fan, har de ingen vettig människa på den där redaktionen? Eller tror de så lite om sina läsare?

Anonym sa...

Statsterrorismen folmördarapologin och apartheidstatens tillskyndare slår krok på sig själva i sin iver att hylla den etnokratiska sionistenklaven i mellanöstern....

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Vem har skrivit det där dravlet i SVD? Ser inget namn någonstans eller är jag blind? Otydligt är det iaf, men det är klart, ingen vågar nog skylta med att man skrivit något så dåligt. Eller är ledaren i SVD alltid samma fåntratt? Jag undviker detta skämt till tidning så jag har ingen koll.

Rawias Morra sa...

Det är rätt fantastiskt att man idag, måste hålla sig till utländsk press och teve för att hänga med! Ynkligaste webtidningen i mellanöstern, där det ju är si och så med yttrandefriheten, har 100 gånger mer substans och råg i ryggen än Sveriges största institutioner.
Här skjuter man inte journalister eller fängslar de í 15 år för en artikel. Man sparkar dem istället! Eller håller dem i frilanskarusellen!

Nisse sa...

Paolo: Din supposition är felaktig. Det är inte så att alla kommentarer som skrivs är utan substans, utan så att alla kommentarer med substans effektivt raderas och censureras av Ali såsom alltför besvärande för den som inte klarar av att behålla sin övertygelse vid en konfrontation med hela verkligheten. Informationen till de lydiga disciplarna måste filtreras för att dessa ska kunna hållas okunniga och lydiga. Precis som i Sovjet, Kuba, Nordkorea, DDR eller Nazityskland, alltså.

Märkligt är det t.ex. att vi inte hört ett ord från Ali om Venezuela efter idolen Chavez senaste "demokrati"-reform, där kabel-tevestationerna ska tvingas visa diktatorns tal till folket, kritiker utvisas och han vill ändra grundlagen för att kunna hålla fast vid makten. Kanske lite väl mycket Volksempfänger och Sondergesetz över det för att det ska kunna slippa igenom Alis censur och "nyhetsurval".

Paolo Pissoffi sa...

Nisse// "Paolo: Din supposition är felaktig. Det är inte så att alla kommentarer som skrivs är utan substans, utan så att alla kommentarer med substans effektivt raderas..."

...Hm... Ja, ditt inlägg fick ju vara kvar så du kan ha en poäng där.

Sen kan man ju fråga sig varför du börjar felsurra om Venezuela när det handlade om Israel?