fredag, april 11, 2008

Grytan

Dominika Peczynski har en minnesvärd kommentar till den festliga rasism- och folkfördrivningsgala som hon och Fredrick Federley planerar:
Alltid kul med lite turbulens, ha ha


Nedan några tråkmånsar som råkade ramla ur när grytan blev omrörd.

60 år sedan:


Ett och ett halvt år sedan:


En och en halv månad sedan:


En och en halv dag sedan:


Och det fortsätter att röras om varje dag. Det måste förstås firas.

11 kommentarer:

Anonym sa...

– Kändisar behövs för att lyfta diskussionen och förändra unga människors syn på Israel. Carolina Gynning vore en önskegäst, säger Fredrick Federley.

Jag tänkte skriva något ironiskt om det här men det går bara inte.

Dock bra att han visar upp borgerlighetens rätta ansikte.

Kurt sa...

Ja vi har ju alla olika nöjen. Den festarrangör som hyr ut lokal bör i alla fall ta betalt i förväg, annars är nog risken stor att betalningen uteblir.

Pastey sa...

Hur ska man förhålla sig till Federley och Stueplanscentern? Är det på riktigt eller är det bara ett stort dåligt skämt? Skulle det kunna vara Killinggänget som ligger bakom?

Staffan sa...

Tack för en bra blogg.
Personligen tycker jag att F-Feds kommentar är helt fantastisk:

– I Sverige tycker vi synd om den som tar på sig ett bombbälte.

Herregud vilken idiot.

Hampus Eckerman sa...

Pfft, inte bokar de väl en lokal, Kurt! De ockuperar självklart en! Skjuter eller slänger ut ägarna och förklarar att den hädanefter ägs av deras nystartade internationalfond.

Sedan kan Federley öppna salladsbar där.

Anonym sa...

:-)

Och sen kommer den att kallas Östermalms enda demokratiska salladsbar.

Anonym sa...

Det är alltid lätt att använda bilder med död och lidande för att väcka känslor. Men att fira Israel är inte alls att fira dödandet i de Palestinska områden!

Jag är varken pro-israel eller pro-palestinier. Men jag förstår inte hur ni kan yttra er om ett nationellt firande på det sättet. Utifrån ert synsätt Ska inte palestinierna få fira sina högtider eftersom de dödat israeler och andra genom bl.a. självmordsbombningar. Eller?

Anonym sa...

Anonym 7.04

Palestinierna kämpar för livhanken! Israelerna dödar för att få stjäla mer, plundra mer, diskriminera och förtrycka!

Palestinierna har rätt att fira för att de firar livet! Israelerna firar etnisk rensning, stölder, rån etc... med andra ord: Israelerna har inte ett skit ett fira! Det enda de borda ha är skamkänslor och en lust att gå och gömma sig!

Karbid sa...

"Palestinierna kämpar för livhanken! Israelerna dödar för att få stjäla mer, plundra mer, diskriminera och förtrycka!"
- - - - -

Jag står på palestiniernas sida i nästan alla konflikter som helst, men det här är faktiskt rent skitsnack med rasistiska undertoner! Situationen idag är att israeler fruktar för sina liv och agerar utifrån det. Ja, Israel agerar på fel sätt, ett jävulskt fel sätt, de står för apartheid och etnisk rensning, och som ockupationsmakt har de större ansvar än palestinierna i konflikten. Men att simplifiera det på det sätt som *anonym* gör är rent vansinne. Att leva under ständigt bombhot från grupper som vill utplåna dig gör inte människor bättre, det gäller för bägge parter. Extremister finns på båda sidor och som alltid får folket lida.

För övrigt anser jag att Palestina bör bli en fri stat oavsett vilka de väljer till sitt parlament. Att Israel är en skurkstat. Och att Fredric Fallerifallerej är en idiot.

Men det gör inte det hela till en enkel konflikt där man kan utmåla den ena som skurkar och den andra som en part som "firar livet". *Anonym* gör sig skyldig till samma vansinne som Federley.

Anonym sa...

Är verkligen inte på israelernas sida i konflikten... De beter sig svinaktigt och kontraproduktivt, MEN! Hur fan ska de bära sig åt när Izz al-Din al-Qassam-brigaderna (Hamas' väpnade gren) envisas med att skjuta hundratals raketer in mot civila mål i Israel hela dagarna? Och om Hamas värnar palestinska barn och vuxnas liv borde väl raketskjutningen ske från ställen där inga bor? Man får lätt känslan av att civila offer nästan är ett vapen i pr-kampen...

Med hopp om fred och försoning,
/Johan

Hampus Eckerman sa...

Johan, nu är ju just problemet att Israel stulit all mark så att Gaza är världens mest tätbefolkade platser. Försök att inte befinna dig i ett "ställe där ingen bor".

Klar miss annars från Karbid som påstår att Israel skulle "leva under ständigt bombhot från grupper som vill utplåna dem". Inte talar han om Fatah, PFLP, Hamas eller någon annan gruppering. Antagligen har han hittat på namnet på ngn egen liten terrorgrupp som han kan påstå har vilka åsikter som helst.

Hamas har uttryckligt sagt att de är ute efter en palestinsk stat enligt -67-års gränser och en långvarig vapenvila som förtroendeskapande åtgärd. Fatah har betalt för att kollaborera med Israel. Vilka är de här utrotarna som det tjoas om?

Nog kan man klaga på Hamas-metoder, men utrotning? Bevare mig. Snarare är det palestinierna som gradvis utrotas vilket även FN:s sändebud konstaterat och israeliska parlamentariker hurrat fram.

Och till Johan, hur ska de bära sig åt? Lämna tillbaks ockuperad mark. Ge lika rättigheter för alla i Israel, oavsett religion eller etnisk tillhörighet. Följ FN:s resolutioner. Låt de palestinska flyktingarna återvända eller ge dem en acceptabel ersättning.

Inte allt för avancerat och ganska självklart.