torsdag, februari 05, 2009

Larsson och Sabuni om Rosengård

Kalle Larsson (V) skriver på SVT Opinion om regeringens ovetenskapliga beställningsverk om Rosengård, om försöken att omdefiniera sociala problem som bristande "svenska värderingar" och om vad man kan göra för och med människor som bor i Rosengård och andra förorter istället för att stigmatisera dem.

Nyamko Sabuni (FP) svarar att Kalle Larsson är kommunist.

11 kommentarer:

Esteban A. Calderón sa...

Ännu en folkpartist som när argumenten tryter vräker ur sig "kommunist". Det känns aningen uttjatat. Förlegat. Oseriöst. Fjantigt.

Med tanke på att all vederhäftig kritik mot maktens bekväma perspektiv tycks kvalificera till det dammiga epitetet kommunist får man hoppas att de allt mer auktoritära folkpartisterna snart drunknar i ett rött hav...

pelle sa...

Fast egentligen så var det ju inte så att argumenten tröt. Hon bara slänger in k-ordet som nån sorts trumfkort trots att hon lyckas argumentera en hel artikel.

Fjantigt och oseriöst är det verkligen och det är uppenbart att det är en uttalad intern strategi från fp:s sida - Björklund och nu Sabuni slänger fram k-ordet mest hela tiden. Dock har jag inte hört det från de andra allians-partierna. Eller har jag lyssnat dåligt?

Oldtimern sa...

I "integrationsfrågor" står folkpartiet för samma rasistiska politik som Sverigedemokraterna. Skillnaden är numera obefintilig.

Sen kallar sig Sabuni för liberal...det måste väl ändå ses som en direkt lögn i hennes fall??

Richard sa...

Sabuni's replik är helt utan substans, men att Kalle Larsson är kommunist är väl inget nytt? Han väljer väl att själv kalla sig det?

Micke sa...

Finns det nåt jag älskar så är det när dom säger "utanförskapet".

Då är dom som bäst.

Denna konstruktion och föreställning som alliansen skapade uteslutande som motor för sin valkampanj vilken dom använde för att rikta dom rättfärdigas missnöje.

Innan alliansens valseger och åtföljade konstanta underlag i opinionen var alla i det här landet "medborgare".
Idag är vi uppdelade i dom rättfärdiga och ..."utanförskapet".


Det säger sig själv att "vänstern" inte ska ta i "utanförskapet" med tång och att varje gång nån från "vänstern" använder ordet så är det en seger för iden om uppdelandet av samhället i dom värdiga och parasiterna.

Det är också bra att dom inte kan bemöta folk utan att säga kommunist, kollektiv och islamist därför att det så tydligt visar den självvalda inskränkthet dom ålagt sig själva för att göra sin egen värld omöjlig att ifrågasätta för andra.

Anonym sa...

Att Kalle Larsson är kommunist är förmodligen orsaken till att min C-uppsats misslyckades så grovt.... dessa satans kommunister som lurar i vissa vassar....

Staffan sa...

"Kommunist" är generellt sett en bra temperaturmätare på hur pass hårt trängd en folkpartist är i en debatt. Ju bättre argument vänstern levererar, ju högre frekvens av k-ordet.

Anonym sa...

Får man inte kalla en kommunist för kommunist?? Man får ju kalla en folkpartist för folkpartist och liberal. Vänsterfolk kanske är känsliga för att bli påminda om sin hemadress.

Alvin Stoltz

Anonym sa...

Men om man kallar en folkpartist för liberal så ljuger man ju?

Anonym sa...

jag tycker att det är märkligt att trots all misär och kriminalitet som pågått i Rosengård och alla andra förorter i tiotals år och som blir värre o värre för varje dag så fortsätter man lyfta fokus från det hela tiden och snackar om andra helt meningslösa saker som inte kommer hjälpa nånting.

Jag ´kan inte komma på något med förorter som är så positivt med att bo där när man måste bo i samma område som mördare, våldtäcksmän, kniv och skjutvapen, droger, alkoholister, knarkare, rånare, tjuvar och banditer, fundamentalister, bidragsfuskare och bidragsutnyttjare....

Anonym sa...

https://www.svd.se/folkpartiet-bor-granska-sin-egen-historia
ibland tänker man....om man kritiseras andra kanske man ska göra upp sin egen historia. Nästa gång liberal/fp lägger fram k-ordet, ska man bara svara men vi var alla fall inte nazistkramare!