fredag, februari 27, 2009

Visst nappar det. Eller: en högerpopulistisk lektion i hur man kan bortse från verkligheten för att istället skapa den

Efter norska Fremskrittspartiets utspel och efterföljande ”debatt” om en förestående ”smygislamisering” av Norge efter svensk modell, baserat bland annat på den påhittiga, av Sveriges regering beställda rapporten som Försvarshögskolan tog fram om Rosengård, kommer skatteåterbäringen: Frp går upp 6,3% på en månad, till 29,4%. Den rödgröna regeringens återhämtning i opinionen är därmed åter upphävd ett drygt halvår före valet.

Upphävt är också Frp:s planerade besök i Rosengård. Efter sina surrealistiska påståenden om att Rosengård numera lyder under Sharialagar, blev ju Frp inbjudna till att kanske själva se hur det är i Rosengård. När framgångarna nu är inkasserade är partiet betydligt mindre intresserat av besöket. På ett fantastiskt utstuderat sätt får de till och med detta att hamna på pluskontot, genom att sprida olika rykten om hur besöket skulle ha sett ut.

Siv Jensen själv får komma till tals med ”repliker” i både Aftenposten och Dagbladet idag. I bägge undviker hon nogsamt att bemöta några av de argument som riktats mot hennes dyngspridning. Istället refererar hon till sina åsiktsfränder Nyamko Sabuni i Sverige och Karen Jespersen i Danmark. Rykten bekräftas genom rykten. Hets legitimeras genom andra hetsare.

De korta inläggen är uppvisningsstycken i högerpopulistisk retorik. Att Aftenposten har låtit människor som inte känner igen Siv Jensens bild och är kritiska till den komma till tals beror på att tidningen ”åpenbart lett etter folk på ethvert gatehjørne som kan kritisere Frp”. Att göra så är en besvikelse: ”jeg hade håpet at avisen ville tatt en debatt om radikal islams påvirkning på Norge og religionens undertrykking av kvinner, på alvor”. Samma med Dagbladet: ”I letningen etter personer som er uenig i min kritikk av forholdene i Rosengård, har ikke Dagbladet avslørt annet enn at de skyr debatten om fundamentalistisk islam”. Och så konstaterar Jensen, efter att kort och gott ha avfärdat Mattias Gardell som ”uintressant” samt åter upprepat flera av sina lösryckta påståenden och buzzwords: ”Dessverre står Frp alene i å reise debatten om fundamentalistisk islam og mangefull integrering”.

Med andra ord: Om man inte vill hålla med Frp, så upprepar Frp sina lögner och säger att hallå där, detta vågar ni inte upprepa. Om man håller med Frp så upprepar man Frp:s lögner, varpå Frp upprepar lögnerna och säger att titta, detta är ju saker som stämmer, eftersom det är andra som redan har sagt dem.

Summa summarum har alltså Frp, genom att påstå en massa saker som inte stämmer, genom att överdriva rykten i en rapport som inte har undersökt den verkliga situationen i Rosengård, samt genom att inte besöka verklighetens Rosengård, fått igenom en verklig framgång i opinionsmätningarna, och tar ett steg närmare möjligheten att i verkligheten sänka skatterna för de rikaste, privatisera offentliga verksamheter och underlätta fördjupningen av segregering och social nöd.

Nyamko Sabuni kan glädja sig åt att ha hjälpt sina norska kamrater på traven. Och Magnus Ranstorp kan komplettera sitt CV.



Tidigare inlägg: [Sharia som shareware][Trist sa Siv...]

[VG][VG][Dagbladet][Aftenposten][Aftenposten]

6 kommentarer:

Anonym sa...

De rasistiske islamistiske fascister har en god støttespiller i FSB-Ali.

Er ettergivenheten fra Støre og kompani av tilfredstillend dimensjoner for rasistiske islamistiske FSB-Ali ?

Støre på vei til Durban II. Det skal bli svært interessant å finne ut av hva Støre tar seg til i geneve i midten av april 09. Der er det Libya og Iran som har posisjonert seg som premisslevrandør for å få lagt Israel død som en sivilisert stat.

Støre dukket opp på NRK 1 Dagsrevyen ikveld hvor en palestinsk mann forteller en grusom historie om sine drepte barn,etc Det kan godt være at denne historien som palestineren fortalte er helt sann - bevares - men hvordan kan vårt lands utenriksminister uten videre overveielse bare
ukritisk,usjekka, kjøre denne historien for internasjonal tv?

Støre opptrer som en følgesvenn av Hamas-guttene Gilbert og Fosse. De siste er jo gamle maoister som har slått seg på islam så det er ikke rart.

Som jeg har påpekt til det kjedelige: et eller annet fore har UD/AP/Støre på gang til Durban II for gutta blir ikke lei av å signalisere ettergivenhet til Islam. Det gjør man som kjent ved å gjenta vilken nazistisk hær Israel har når et par andre forsøk mislyktes.

Helena Duroj sa...

inte + inte = verklighet

som påstådd idelaist har jag alltid varnat för "huvudfienden", media, hydran &c...

lev väl! / hd

Anonym sa...

Radikal ungdom på syttitallet så det slik at fakkelen fra den vietnamesiske kampen etter evakueringen av Saigon,ble definitivt overlevert til PLO.

Store deler av det enorme apparatet av internasjonale solidaritetsorganisasjoner begynte å jobbe for og med PLO. DENGANG snakket kadrene i PLO i termer hentet fra tredjeverden-bevegelser,Mao,Che Guevara,etc som ble forstått av palestinaaktivister verden over.

Flytter vi oss bratt til den første palestinske Intifadaen (1987-93) var også den inngangen til borgerkrigen mellom islamister(hamas) og nasjonalister (fatah)
Den andre Intifaden ble utkjempet med skarpere våpen fra september 2000 og den gikk på alle verdens tv-skjermer i årevis.

Hvis du ser videoopptak fra ALLE de store Intifadene som har funnet sted i de europeiske byene,inkludert Oslo, ser du at iscenesettelsene av konfrontasjonene ALLE utgår fra Palestina-Intifadaene.

Det er utallige folk i verden som skriker etter internasjonale solidaritetsbevegelser (Tamilene,f.eks) men aktivismen er minimal. I praksis kan det se ut som alt dreier seg om, ja faktisk: islamistiske Hamas og islamistiske Hizballah.

Dette kan ha sammenheng med at arbeiderklassens levestandard i mange europeiske land steg,den mistet interessen for revolusjonsretorikk og ambisiøse hvalper.
Da gjensto bare det alternativet å kaste seg på - ikke det gamle Arafat PLO - men på den radikale islamistiske bevegelsen fordi den hadde sympatisører blant muslimsk innvandrerungdom i de europeiske storbyene. Derav dette utrolige fenomen Marx-Muhammed Alliansen som i Norge er representert ved Blitz og Klassekampen.

Dette miljøet er uhyre sensibelt fra alle impulser som utgår fra det Globale Jihad,Hizballah og Hamas. Og de siste direktivene fra Jihadistene har vært: flytt kampene over til Europa,lag nye Intifader, sett fyr på Vestverdenen. Ja FYR! Brann!

Det er dette som nå skjer i Sødertalje.
Klassekampen syns åpenbart at det var stas med den første Intifadaen i Oslo hvor Blitz,Rødt og den muslimske Jihadungdommen sloss sammen. Det eneste de klaget på i avisa var at politiet oppførte seg uklokt og provoserende. Brannbomber og vold var omtrent deres skyld.

Så når du leter etter en veiledende ideologi,Lund, så vil den bestå av radikal Islam blandet opp med Maoisme og Anarkisme/Syndikalisme.
Den er i full gang med å planlegge hvordan Europa skal knekkes.
Her vil det bli sammenstøt med folk som betrakter seg som patrioter og fedrelandsvenner.

Det dypt tragiske aspekt er at våre massemedia overhodet ikke interesserer seg for hvordan militant islam organiserer seg i Europa,så som Hizb ut-Tahrir, men konsekvent
forskjønner,ønsketenker eller skyver problemene fra seg.
Du som er såpass voksen: det er en reprise på hvordan det offisielle Norge forholdt seg til nazismen. Men dengang var radissene de mest årvåkne, nå er de medløpere,aktivister og fellow-travellers. Tidene skifter.

As if to scold the U.S. Congress itself, Illarionov noted that the Committee hearings were dedicated to “collaboration” with the secret police of Russia. According to Illarionov, “the term chosen for the agents of the U.S. administration’s policy … is ‘collaborationists.’ Collaboration between the two governments today could only be on the Russian regime’s terms and for fulfillment of the Russian government’s goals.” The United States, in effect, has chosen something worse than appeasement. It has chosen the path of outright surrender. “We know the consequences of the collaborationist policy,” warned Illarionov. “Those who retreat and surrender will not get peace, but war – war with unpredictable and nasty results.” The situation is reaching critical mass. The United States is no longer a superpower in terms of its thinking. It no longer opposes totalitarianism. A time of troubles is approaching. “When the world gets there,” said Illarionov, “we need to remember that we had a warning.”

Anonym sa...

Høyreekstremismen begynner å bli stueren i Norge. En av grunnene til dette kan være at land som Norge, Danmark og Nederland var okkupert av nazistene under 2. verdenskrig. Dette gjorde at nazistisk retorikk og nazistiske symboler ble tabu i politikken i disse landene. Dermed ble de høyreekstreme nødt til å fremstå som mer moderate og å finne et annet språk for å uttrykke de samme ideene. I Sverige har jo de høyreekstreme hele tiden åpent flagget sine nazistiske sympatier. Dette gjør det lett for den alminnelige borger å forstå hva slags politikk disse gruppene fører. I Norge derimot er det mange som går rett på limpinnen i ren forvirring.

Anonym sa...

Det Siv Jensen sier er slett ikke løgn. Og det er trist å se radikalere igjen stå som nyttige idioter for makthaverne som en av de anonyme her gjør.

Den ståheien makthaverne og mediamakta her har satt i scene er "damage control". Hele dette mediaoppstusset skyldes ikke annet enn at de andre partiene og deres journalister er redde for at demokratiet og rettferdighetens skal skje fyldest, og at folk skal stemme på det partiet de er mest enig meg.

Og det er ikke sant at det ikke foregår noe snikislamisering i Norge.

Regjeringens forsøk på å snikinnføre en sovende blasfemiparagraf i en ny rasismeparagraf, det er et eksempel på det. Det regjeringen her ville gjøre, det var å innføre det samme som Organisasjonen av Islamske Stater (OIC) nå vil kreve gjennomført bland annet under Durban II-konferansen, en henriklundistiske "antirasistisk" konferanse som da går av stabelen i Geneve i april, med Libya som ansvarlig for planleggingen, Iran som forfatter av konferansens manifest, og med da OIC som forslagsstiller bak kravet om endring i FNs menneskerettsartikkel om ytringsfrihet. Dette innebærer da det samme som regjeringen vil snikinnføre, at det skal bli rasistisk å fornærme religioner.

Det hører med til historien at Canada boikotter Durban II med den begrunnelse at landet "ikke ønsker å delta i en hatefull, antisemittisk, og anti-vestlig kampanje forkledd som en konferanse om anti-rasisme".

Også dette med innføring av shariaråd og hijab i politiet, har visse elementer av snikislamisering, ved at det gir radikale islamisters makt over kvinner.

Tilslutt anbefaler jeg alle å høre hva Siv Jensen faktisk sa på sin landsstyretale. Den korrupte pressen har jo blåst dette ut av alle proporsjoner, for å stigmatiser FrP og skape antipati og hat FrP på falske premisser, og skremme folk fra å stemme på det partiet de er mest enig med.

http://www.frittforum.org/Film-og-video/Dokumentarer/til-kildene-selv.html

Anonym sa...

Det overrasker meg at FSB-ALI lar debatten gå så fritt. Det store antiglobaliseringsprosjektet til Putin-mafian og mullane i Iran ser ut til å være utsatt på ubestemt tid ?

Ord fra en islamofob

http://www.aftenposten.no/meninger/article2951950.ece

Dagfinn Nordbø driver gjøn, med språket. Det er godt tegn at man nå på kronikkplass i Aftenposten kan harselere med ordene rasist og islamofob. Dagfinn Nordbø vedkjenner seg at han passer til diagnosen.

Han vet det for han har hørt det så mange ganger. Den som er kritisk til islam er syk. Det er noe relatvit nytt i kongeriket at politiske motstandere tildeles diagnoser. Nå skjer det over lav sko. Hva er det man vil oppnå? Den som stiller diagnosen sier selvfølgelig noe om hvor frisk han selv er.

Vi står i en pussig situasjon. I følge meningsmålinger tilhører halvparten av befolkningen kategorien islamofober. Det er slapt, fetisjaktig bruk av ord.
Hva slags retorikk er det egentlig man bedriver, når man gang på gang sier at motparten er syk? Jo, du opphøyer deg selv til den friske, den vitende, den sunne, den lærde, den som stiller diagnosen. Og da blir du også den som foreskriver botemiddelet. Kan man samtidig fremstille seg som et offer for de syke, er mye gjort.

Så langt har dette ordet trengt inn at programverter blir paralysert når noen med "rett til å islamisere" deltar, som Usman Rana. Han kan fornærme folk, si til Siv Jensen: "Joseph Goebbels ville vært stolt av deg, Siv", fordi han bærer en islamofob-legefrakken allerede og står med blokka klar.

Ordene får helt nye innhold, og jo flere som bruker dem, jo større makt får de.


Her i Norge er R-ordet er i like hyppig bruk som I-ordet. Disse begrepene blir hver eneste dag brukt som tryllemiddel og hersketeknikk for å utdefinere, diagnostisere og degradere motparten.


I en fri, åpen debatt skulle man ønske at slike hersketeknikker ble slått ned på, men problemet er jo at så snart I- eller R-ordet fyker forbi, får Viggo og vennene hans moralsk bakoversveis. Prøv selv: Si ordet «respekt» eller «islamfobi», og medienes ordstyrere logrer som skamfulle hunder.

Vi lever i et land der halvparten av landets befolkning hver dag blir stemplet som respektløse eller syke, fordi vi er tilhengere av en ærlig debatt der alle aspekter rundt det flerkulturelle Norge settes under lupen.

Men noe er ved å forandres. R og I-ordene henger i laser. Spesielt fordi de brukes av folk som overhodet ikke viser respekt.

Det er nærmest uforståelig at den kom på trykk, men kanskje er det slik at noen intelligente i Aftenposten skjønner at ikke kan holde på med dette Egner-stykket i det uendelige?

Vi må være forberedt på at det vi hittil har sett av temperatur- og hatsstigning i norsk politikk bare vil øke utover sommeren mot valget.

En trenger definitivt ikke være marxist for å si at brutaliseringen av debatten gjenspeiler at det norske samfunnet allerede nå er polarisert,splittet,fragmentert og nærmest ugjenkjennelig for litt eldre mennesker. Selv om det er en banalitet: valget høsten 2009 vil komme til å bli et historisk begivenhet på lik linje med de sentrale årstallene i norsk historie.