söndag, maj 31, 2009

Josefin Brink förklarar

5 kommentarer:

Anonym sa...

från klarhet till klarhet

kan hon svenska?

ja, jag röstar på vänsterpartiet för det är synd om de svenska hant- och byggnadsarbetarna.

absolut.

Lasse Söder sa...

"Kan hon svenska?", frågar anonym här ovan och man känner den totala desperationen i kritiken...

I EU är det bra att kunna svenska, men ännu bättre att kunna försvara de svenska löntagarnas rättigheter.
Josefin kan både och.

Så iväg med dig och runka på Pirate bay nu, gubbe lilla.

Neoliberal Agenda sa...

"Lika lön för lika arbete."

Om man släpper konkurrensen fri så att tex. letter kan komma hit och jobba för en högre lön än de har i sitt hemland och samtidigt pressa ner vad en svensk byggjobbare får betalt så kommer lönerna bli mera lika.

Vad är problemet?

Nej, det handlar så klart inte om solidaritet och lika lön. Det handlar om att svenska byggjobbare ska kunna pressa upp sina löner maximalt, även om det sker på letternas bekostnad. Jag menar, när senast hörde vi någon till vänster klaga på alla svenskar som åker till Norge och lönedumpar?

Sluta hyckla. Ni vill gynna er egen plånbok genom att hindra konkurrens och genom att med skatter parasitera på det som andra har skapat.

zazas sa...

"Jag menar, när senast hörde vi någon till vänster klaga på alla svenskar som åker till Norge och lönedumpar?"Här har vi en som vet hur det ligger till? Jag har jobbat i Norge till och från i sju år. Har aldrig varit med om något annat än avtalsenliga löner. Det vore MYCKET intressant att se dig bestyrka ditt påstående. Kan du det? Visa statistik, visa att det finns en omfattande debatt om detta påstådda förhållande.

Micke sa...

Jag hade ingen aning om att liberalism de facto hade global likalön som mål och att strävan att maxismera sin egen lön är något som bör förknippas med skam.

Jag antar att kamrat Neo dessutom redan tagit konsekvensen av sin politiska tro och ordnat detta för sin egen del genom att förhandla ner sin lön till kinesisk nivå.

Vi i FOLKET vill ju gärna slippa se honom som en parasit som göder sig själv på FOLKETS bekostnad.