torsdag, oktober 08, 2009

DN kampanjar igen...

... konstaterar Mats Engström, angående Analysmannens senaste inlägg, baserad på en från början hårdvinklad undersökning.

5 kommentarer:

Walle sa...

I artikelns högerkant kan man trycka fram själva opinionsmätningen.

Jättefina och tydliga staplar som till och med en vänsterpartist kan tolka. Men du kanske förblindades av bakgrundsbilden av Reinfeldt.

(Men mest av allt undrar jag vad problemet egenligen är? Är det att DN är Bonnierägt? Eller att 66% inte anser sig bli missgynnade av alliansens politik?)

Péter sa...

Det stora problemet har väl aldrig varit att Alliansens politik inte gynnar någon, utan att den missgynnar de som är mest sårbara. Direkta fördelar vägs inte alltid mot indirekta nackdelar, heller, när man blir tillfrågad i en opinionsundersökning.

Att över en femtedel av de tillfrågade var osäkra visar dessutom på frågeställningens skärpa och kvalitet...

Hugo sa...

Det är hemskt att sänka skatten för vanligt folk. Varför skall de få mer i plånboken och större bestämmanderätt över sina egna liv?

Pälle sa...

Walle har kanske förblindats av staplar och inte läst texten? Problemet är att Brors drar slutsatser som inte går att läsa ut av staplarna. Att man "gynnas" av en politik betyder inte att man "gillar" den.

Visst, i moderaternas värld är allt bra som man personligen tjänar på, så det är kanske lite svårt att förstå att andra människor kan bry sig om andra värden än personlig ekonomisk vinning. Men så är det iallafall. De flesta människor vill helt enkelt inte ha ett 2/3dels samhälle.

Hugo sa...

När en s-pensionär får 10 lappar före kommunalskatt, vem har skapat detta proletäriat av utanförskap? Alliansen?

Det gäller att gömma de arbetslösa så de int ens syns. Socialismen är bäst, gör det lika ruttet för alla.

Bidragssystemen förinngar och gör medborgarna till tiggare beroende av den politiska adeln. Fy fan.