torsdag, mars 25, 2010

Oops they did it again

Jag såg inte duellen mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Men jag kan se att Expressen och Aftonbladet fortsätter att envisas med sitt fullkomligt idiotiska och orimliga grepp att göra journalistik på resultatet av sina egna, garanterad icke-representativa nätomröstningar. Det är, som Alliansfritt påpekar, ett skämt (läs!)

Jag struntar i att det blir tjatigt. För det är faktiskt en skandal att detta bara kan fortsätta år ut och år in. En stor majoritet av de som röstar på nätet är höger eller extremhöger. Det betyder att redaktionerna i princip kan skriva sin artikel om att högersnubben vann duellen i huvudsak innan debatten har ägt rum, om de tänkt att de ska hålla sig till resultatet av nätomröstningen. Det är inte okej politisk journalistik, ens för Expressen och Aftonbladet.

Men för all del, Mona Sahlin kan mycket väl ha varit dålig i debatten. Om det hade varit jämnt hade det ju blivit ca 75-25 till Reinfeldt. Nu fick han runt 80, så han kanske gjorde en bra debatt ändå. Nu spekulerar jag bara. Men min spekulation är fan så mycket bättre än den som kvällstidningarnas rubriksättare lutar sig mot.

Och ja, jag har sagt detta förr: här, här, här, här och här, bland annat.

6 kommentarer:

Joakim sa...

Märkligt resonemang. Vad grundar du din slutsats på att alla som röstar på nätet skulle vara höger? har du gjort en egen (icke-representativ) läsarundersökning? :)

För det andra så är det ju så att om en stor majoritet anser att Reinfeldt var bäst så kan det ju lika väl handla om att vänsterfolk *blivit* höger, genom att de övertygats av hans argument.

Höger/vänster är inte en etnisk kategori, utan något som människor kan oscillera mellan, beroende på respektive lägers argument.

Joakim sa...

Dessutom skriver ju tidningarna att majoriteten av de som röstade på nätet tyckte att Reinfeldt var bäst.

Vad är felet så länge detta är preciserat?

Hugo sa...

Det är väl bara att konstatera att Mona är illa sedd bland svenska folket med sitt baby språk och den svagaste ledaren sossarna någonsin haft.
Bara för att citera ett av många korkade uttalanden......det är häftigt att betala skatt.......
Det säger väl egentligen allt och en "sådan" intellektuell titan kan komma att bli vår statsminister.

Det är så att håren reser sig på armarna.

Pelle sa...

Joakim - felet i vad de skriver är väl att denna precisering ("folk som röstade på nätet..:") inte syns i rubrikens "Storseger för Fredrik".

Följ gärna länken till Alliansfritt för att få svar på din första fråga om högerdominansen på nätomröstningar. SD har upp mot 20% av rösterna...

Hugo sa...

Avskaffa partiväsendet och allt mygel, höger som vänster, så kanske vi får en fungerande demokrati istället för att vara en Bananrepublik där inga bananer växer.

Anonym sa...

Expressen och Aftonbladet är inte direkt känd för att vara tidsskrifter som läses av de finare klasserna i samhället.