söndag, juni 06, 2010

Aktuellts lågvattenmärke - transkription

Jenny Lindahl Persson har transkriberat hela det närmast bisarra Aktuellt-inslaget som jag nämnde här, i vilket Mattias Gardell som återvänt från den israeliska massakern på Medelhavet, utsattes för ett slags förhör i studion. Läs och minns!

12 kommentarer:

Mikael sa...

Något för journalisthögskolan att ta med i utbildningen.

Anonym sa...

Så har vi det här med tolkningsföreträdet när det gäller israel igen.Ordet har makt, ordet är viktigt.

Precis som när Aktuellt & Co kallar rasåtskillnadsmuren/die mauer för "barriär" istället för mur, så heter det (enl, israeliska propagandaministeriets direktiv) att frihetsaktivisterna blivit "arresterade" och "deporterade" inte kidnappade och släppta. Varför inte säga så om piraternas offer utanför Somalia? "En engelsk tankerbesättning blev arresterade av Somalia igår och förda till hamn för utfrågningar, den aggressiva besättningen kastade sig över de intet ont anande somaliska tjänstemännen, men kunde i all stillhet övermannas och deporterades senare vänligt utan påföljder". (krig är fred ,Orwell)

De har inte tagit sig in till fascistenklaven och ämnade inte göra det utan till GAZA dit de var mer än välkommna. Man blir mörkrädd för sådana här medier och deras manipuleringar.

klas_s sa...

Man kan misstänka att det förekommit påtryckningar om att rapporteringen måste bli ”balanserad”.

Sagda "balans" verkar bygga på principen att om man säger fem negativa saker om det israeliska agerandet så måste man snabbt se till att hitta lika många negativa saker att säga om aktivister och / eller palestinier.

Det israeliska försvarets talesmanna-enhet verkar vara en ypperlig källa till ”balanserande” material.

Anonym sa...

lennart pehrsson är den nya siewert öholm

Egendom är stöld sa...

Lennart Pehrsson jobbade förut på Axess-tv. Där var han öppet höger. Att han har fått jobb på SVT säger en del om den högersväng man gjort där. Varje gång (alltmer sällan) jag tittar på aktuellt eller rapport upptäcker jag minst ett högerpropagandistiskt inslag.
Jag blir alltmer skeptisk till public service överhuvudtaget, som det ser ut idag; producerar samma skit som de kommersiella kanalerna, journalister som talar maktens språk. De kan lika gärna ägas av överklassen de också-mentalt sett är de ju redan ägda av dem.
Vi som varken äger makt eller pengar får börja om med en äkta journalistik-journalisterna idag är nämligen upptagna med att göra karriär. Ett svenskt "Democracy Now", radio, nättidningar...

Santiago sa...

"terroristexperten Magnus Norell"...


Redan där avsäger man sig all neutralitet, att påstå att Magnus Norell är en oberoende "terroristexpert" är som att påstå att Stefan Fölster är en oberoende nationalekonom. Det är en jävligt oroväckande tendens vi ser på borgerliga tidningar och media i stort att borgerliga debattörer som Norell och Fölster framställs som oberoende "experter"

Anonym sa...

Jävla dårhus.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Men att kalla Israel för fascistenklav är okej?

R sa...

Vilse på Värnhem/Anders: Jodu, tänk om Lennart Pehrsson skulle säga en sån grej, DÅ skulle det bli liv i luckan.
Det är liksom skillnad på en nyhetsreporter och en anonym kommentator på en blogg.

Anonym sa...

hillarious :

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/turkish-paper-releases-censored-photos-of-beaten-israeli-commandos-1.294443

"[Turkish newspaper Hurriyet] reported that in some of the photos, activists belonging to the IHH organization are seen caring for the wounded soldiers. [...] The IDF Spokesperson's Unit issued a response to the Turkish photos, saying that the 'published pictures serve as clear and unequivocal proof of Israel's repeated arguments that aboard [the Mavi Marmara] were mercenaries who intended to kill Israeli soldiers.'

'The photos would have looked different if the soldiers had chosen to shoot every citizen that came their way,' the statement continued. 'It was only out of empowerment and a deep understanding of the event that the navy commandos were able to tell the difference between peace activists and terrorists.'"

Sounds like taken straight from IsraelGlobalPR!

Johnny sa...

Själv tycker jag media (SVT, DN, SVD, etc) är så enormt vänster-socialist-kommunist-marxist-leninist-stalinist-maoist orienterat. Tänker bara på hur Nya Partiet och Ian Wachtmeister stoppades i media 1998. Hur alla media hängde på klimathysterin som visade sig vara bluff och båg. Hur media mörkar ex brottsstatistiken i invandrarfrågan. Vem minns inte hur BBC la in extra mycket brandrök från Lebanon kriget.

Har de verkligen anställt en höger reporter på SVT, det vore ju fantastiskt men jag tror det inte för än jag ser det med egna öron.

Sverige, Europa och USA har blivit så extremt vänster vridna idag, till och med Moderaterna har blivit ett vänsterparti och vänsternungdomen i Sverige har blivit de nya stenkastande, knivskärande och våldsbenägna National Socialisterna som förenat sig med islamisterna i sitt hat mot judar och Israel samt USA. Inget hat visas mot Iran, Saud Arabien, Nordkorea, Kina, Burma, Sudan, etc.

Världen har radikaliserats något enormt de sista åren och det finns ingen konservativ politik någonstans i världen.

Simsalablunder sa...

Själv VET jag att Johnny har noll koll. Det och endast det visar Johnnys imbecilla inlägg.