tisdag, juni 08, 2010

Låt dem inte döda sanningen

Erik Berg har skrivit en lång men oundgänglig analys av mediekriget som följt den israeliska Medelhavsmassakern. Ta dig tid att läsa den!


Och gärna också:

• Vindskupan
• Motbilder [1][2][3]
Mattias Gardells redogörelse för vad som hände på Mavi Marmara:
Journalisterna utgjorde en självklar måltavla för övervåldet av samma skäl som Mavi Marmara var det första fartyg som anfölls: det var strategiskt viktigt att skära av kommunikationen med omvärlden och ta kontroll över informationen så att inga berättelser andra än övermaktens skulle komma världen till del.

4 kommentarer:

Tuomo sa...

Det känns ganska obehagligt med SVT numera och då inte bara Aktuellt. En liten men ganska talande detalj dök upp i SVTs egna firande av nationaldagen från Göteborg i söndags. När själva huvudsändningen (direktsändningen?) gick tog gitarristen i Hellsongs tillfället i akt (introt till we're not gonna take it) att uttala sig kritiskt mot Israel med något i stil med - Var och en får ju naturligtvis göra som de vill men idag spelar i alla fall jag för, eller rättare sagt emot Israel! Den korta sekvensen var sen bortklippt i gårdagskvällens reprissändning av evenemanget.
Det i sin tur betyder ju faktiskt att SVT klipper bort en svensk röst ur sitt eget nationaldagsfirande.

Att sen låta Fredrik Lindström i vanlig ordning evighetspladdra om hur dåliga svenskarna är på att kommunicera med varandra och sin omvärld i samma program, d v s hålla myterna vid liv, hade man tydligen ingenting emot.
Då är det inte undra på att det blir svårkommunicerat när man blir bortklippt så fort man säger något mer allvarligt menat och som enligt vissa kan ses som ”pinsamt”, om man nu får tro Fredrik Lindström i frågan.

Anonym sa...

ingen har rätt att kapa nationaldagen för sitt eget politiska agenda. det är arrogant. nationaldagen tillhör alla, inte bara den som tycker si eller som tycker så.

Mavi Marmara sa...

israel är ett frankensteins monster, ett dårhus av paranoida fanatiker, beväpnade till tänderna med kärnvapen.

Västmakterna visste att det skulle bli så här men, för att slippa fler terrorattacker från irgun och stern, föredrog man att låta sionismen bilda stat och skjuta problemet på framtiden. Det blev dock värre än man någonsin kunde föreställa sig.

Om inte för att rädda palestinierna från förintelse och världen från ett tredje världskrig med ofattbara större förluster i människoliv än redan skördat i krigen i mellanöstern, så är det dags att avväpna detta vansinne och rädda judarna från dem själva och därmed hela den icke-judiska världen, innan det är för sent.

Kjell Martinsson sa...

Jo, jag var och besökte svt-inspelningen som inte var direktsänd. Det var två scener, en med ca 25 000 besökare. Och en mindre - kanske 150 - vid Björngårdsvillan. Direkt efter inspelningen gick jag fram till Fredrik Lindström och överlämnade Föreningen Afghanistansolidarites flygblad: Stöd våra soldater! Ta hem dem levande! Det kom heller inte med i svt:s sändning...