måndag, februari 19, 2007

Klasskrock

Fick nedanstående redogörelse mejlad till mig av en kamrat. Jag var inte där själv, men tycker att det var en rolig historia.
- - - - -

Debatten i fråga handlade om integration och etnicitet och man dryftade många fina spekulationer om hur viktigt det var att svenne-snuter hajade begrepp som "shoo" när de kom till förorten. Fredrik Malm delade med sig av sina visdomar från utbildningsutskottet och sa att det viktigaste för en lyckad integrationspolitik inom universitetet idag var meeeer studievägleeedning eftersom det idag är så mycket kultuuurkrockar. När det var dags för frågestund ryckte jag indignerat åt mig mikrofonen och en hetsig dialog tog fart.

Yours Truly: bla bla om ökad segregation i Sthlm, borgare, resursfördelning, identitetspolitik etc - var finns klassperspektivet?
Moderator: eh...är inte det där en POLITISK fråga?
YT: eh...när upphör integration att vara politiskt?
Fredrik Malm: *lång liberal floskel om att borgarna nog minsann kan tänka sig att höja studiemedlet någon gång i framtiden, men vi ska inte klaga för Sverige är mycket bättre än andra länder*
Moderator: Har du fått svar på din fråga?
YT: *skitsur* Näe, inte någonstans, men tack ändå!
FM: *högröd, pekar plötsligt finger* Det kan kanske beo på DEN DÄR RÖDA STJÄRNAN du har på tröjan att vi inte förstår varandra!
YT: Du upplever att det är någon typ av kulturkrock mellan oss...eller?
Publiken: höhöhöhö
FM: Nja, kanske mer en KLASSKROCK!
YT: I rest my case!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det där hade varit riktigt, riktigt roligt om det inte varit verklighet.

Anonym sa...

Så Fredrik erkänner att han är överklass? Inte en dag för tidigt. Då kanske vi kan börja prata allvar.

Anonym sa...

Vad han sa behöver ju inte betyda att han "erkänner" sin klass. Kan lika gärna vara en pik mot din vän...

Anonym sa...

Eftersom du presenterade dig som företrädare för Stockholms Universitets Studentkår för att därefter nämna ordet "klass" sju gånger på en minut och samtidigt hade en röd stjärna på kavajen, och givetvis inte var intresserad av mitt svar - så var det lika bra att påpeka att du hade en röd stjärna på kavajen för att tydliggöra att du mest var intresserad av politisk polemik.

redundans sa...

Bra gjort Malm. Nästa gång tycker jag att du skippar alla polemiska förutsättningar och hålla dina liberala utläggningar inom MUFs interna arrangemang. Så kan folk få fråga mindre skrämmande frågor om vad du äter till frukost eller varför din hy är så slät istället.

Ylva sa...

redundans, trots allt handlade seminariet om varför ungdomar med utländsk bakgrund väljer eller inte väljer att börja på högskolan. Det är kanske inte det allra bästa tillfället att gå i polemik om klass? Kanske Fredrik Malm överreagerade, men jag tycker då inte att Mia Sand verkade särskilt inne på dialog heller.

Jobjörn sa...

Den här är så jävla rolig att jag går tillbaka och läser om den varje dag. :D