fredag, maj 04, 2007

Hoten klarlagda

Den här meningen är beundransvärd:
Och oavsett om Iran kommer att använda vapnen eller inte kan inte Israel acceptera att leva under ett ständigt hot om utplåning.
Ah! Man – läs USA:s massmordsmaskineri – bör alltså ingripa för att utplåna människorna i ett land som inte har kärnvapen, eftersom ett land som har kärnvapen, och som med sin militärmakt ständigt hotar människor utanför landet och på områden det ockuperar med utplåning, och titt som tätt realiserar hoten, annars kommer att känna ”ett ständigt hot om utplåning”, något som man alltså ”inte kan acceptera att leva under”.

Nästa gång någon frågar hur det koloniala medvetandet fungerar, kan man ge dem Fredrik Malms senaste alster i DN för förkovran i ämnet.

På bilderna nedan ses palestinier som av misstag trott sig besitta ett människovärde, utöva oacceptabela hot mot staten Israel.4 kommentarer:

Skribenten sa...

Ali, jag har läst din blogg sen Libanon-kriget. Jag har hittills inte läst en enda kreativ lösning på konflikten. Jag förespråkar en federation mellan länderna. Vad förespråkar du?

Anonym sa...

Varför allt gnäll på Israel? Denna imperialistiska ministat har inte släppt en a-bomb på sina grannar som öppet hotar om Israels utplåning. Det är dags att vänstern "kammar" sig.

Oldtimern sa...

För att man dödar oskyldiga civila och även barn systematiskt. Behandar palestinierna som hundar. Ockuperar mark som man kommit överens ska tillhöra palestinierna.
Bygger en mur som får berlinmuren se ut som ett sandslott.

Helt enkelt beter sig riktigt illa. För illa. Till skillnad från Israels grannar så kan dom kanske hota med använda atombomber, men bevisligen har dom inga sådana. Detta gäller däremot inte Israel där det finns en falang som tycker man skulle släppt ner några feta atombomber för länge sen, framför allt i Iran.

alandalus sa...

"sina grannar som öppet hotar om Israels utplåning"

Syftar du på detta?

In return, the Arab states assert the following:

- To consider the Arab-Israeli conflict over and to enter into a peace treaty with Israel to consolidate this.

- To achieve comprehensive peace for all the states of the region.

- To establish normal relations within the context of comprehensive peace with Israel.

De enda villkoren som ställs för att alla arabiska länder ska erkänna Israel är att landet lämnar tillbaks ockuperad mark i enhet med FN resolution 242 och att de palestinska flyktingarna tillåts återvändo i enhet med FN resolution 194.

Israel har dock vägrat. De har förkastat det arabiska fredsinitiativet så sent som i år. Den grundläggande anledningen är att Israel är en etnokrati där vissa raser ses som mer värda än andra. Samtidigt som judar från världens alla hörn uppmuntras invandra till Israel ses den palestinska befolkningen som ett "demografiskt hot", vars enda existensberättigande är i flyktingläger, bantustans eller som en liten ultradiskriminerad minoritet inne i Israel.