måndag, juli 16, 2007

Det som har gömts i snömos

Någon som minns kampanjen mot Venezuela, när pro-militärkuppkanalen RCTV skulle ha ”släckts” och ”stängts”? Som Frasse rapporterar är nu kanalen uppe och kör sändningar via kabel-TV och satellit, alltså på samma sätt som de ”tystade” svenska kanalerna TV3 och TV5. Kanalen har haft sitt nya sändningsavtal klart sedan en tid tillbaka, men har valt att avvakta för att skapa illusionen om en politisk ”nedtystning”. Nu lockar profiten mer, och sändningarna har återupptagits. Kvar finns den unkna stanken av en övergiven och lögnaktig propagandakampanj, som också svenska medier villigt lånade ut sig till.

[Ett inlägg från när det hela pågick som värst. Bra bloggar om den allmänna utvecklingen i Venezuela är till exempel Venezuelanyheter och Biology and Politics]

16 kommentarer:

Calle sa...

Det är bra, att kanalen får sända igen.

Ibland verkar det nästan som om en del liberaler vill att Venezuela ska vara en diktatur.

Det är tråkigt. Jag är själv liberal, men hoppas att Venezuela är och förblir en demokratisk stat. Det skulle vara trevligt, för det har sannerligen inte funnits särskilt många demokratiska socialistiska samhällen.

Anonym sa...

Calle,

Hela ditt inlägg bygger på en missuppfattning. Kanalen har aldrig förbjudits sända. Det är vad hela saken handlar om.

Jag förstår att du är liberal.

Anonym sa...

det har sannerligen inte funnits särskilt många tänkande liberaler.

/j

Anonym sa...

Det handlar om att se vad man vill se och sortera ut och förneka sådant som inte passar i en "tänkande" pissliberals världsuppfattning.

"Calle" känner till nämnda fakta men väljer att förneka det just därför. liksom andra här ofta förekommande folkmordsförespråkare ständigt upprapar lögnen om vad Irans president (inte) sagt om den sionistiska apartheidstatens priviligierade utvalda, de VET vad han har sagt och vet att det är bevisat hundra gånger om, men hoppas ändå att tillräckligt många skall gå på det och fortsätta i samma spår...

Calle sa...

Det verkar som att en del missuppfattade mitt inlägg, eller så var det jag som missuppfattade vad som egentligen hände med TV-kanalen.

Som jag förstod det fick man sitt sändningstillstånd via marknätet indraget (alltså fick man inte sända på det sättet), men kanalen var välkommen att ansöka om ett nytt tillstånd eller sända på andra sätt, vilket man nu gör.

Alltså inget särskilt dramatiskt egentligen.

Tråkigt att man ska bli påhoppad av folk.

Anonym sa...

Se vad man vill se, med andra ord....

Vem är missuppfattad?

Mats Urman sa...

Jag förstår kamraterna ovan, att man är misstänksam mot liberaler etc. Men nu tar ni i. Att Calle skrev att kanalen nu FÅR sända skulle man även kunna tolka lite löst som att de helt enkelt bara har börjat sända. Men det är det ordet ni hakar upp er på. Så läs igenom det hela igen.

I övrigt, om inte Calle är ironisk förstås, så är det sympatiskt att se en liberal som tycker det är bra att bilden av socialistiska stater nyanseras till skillnad från de flesta andra (sjukt hetsande) liberaler.

Anonym sa...

Hej liberaler, kamrater och andra,

Jag skrev under RCTV stängningen en hel del och har använt ordet "snömos" angående den venezuleanska vänsterns uttalanden. Vill dock tillstå att det är olyckligt att det i många medier i ett tidigt skede angavs som "stängning" i onyanserad form, även om jag inte ser att vikten av nyansen är särskilt stor.

En stängning var det trots allt i realiteten för väldigt många venezuleaner, men framför allt vore det ju inte att ge RCTV näringsförbud som hade varit problemet. Problemet uppstog så snart Chavez började påverka media klimatet i Venezuela och de mycket grava försvårandena för RCTV är ett mycket tydligt exempel.

Har skrivit en replik på min blog som dessvärre blev ganska lång. Den försöker bena ut begreppen och bemöter Frasses konstateranden.

Anders Hällzon sa...

Mats Urman:
Precis. Det kommer mycket idioter hit - till den grad att folk har skämtat om att det skulle vara vänsterfolk som vill ge högern dåligt rykte - men Calle utan efternamn är inte en av dem.

Anonym sa...

Du ljuger Ali (alternativt är okunnig). Kanalen stoppades från sändning i det rikstäckande markbundna nätet. Kanalen får nu endast sändas i kabelnätet som betalkanal, och kommer därför att avsevärt färre tittare.

Uttala dig (som vanligt) inte om saker som du inte förstår eller har en susning om (dvs. var inte så jävla kommunistisk).

Anonym sa...

Dessutom kom de billigt undan efter kuppförsöket. Det finns trots allt gränser även för pressfrihet och att inte få förnyat tillstånd för marksändning och förlust av lite utrustning var inte mycket till straff.

Anonym sa...

Till anonym.
- Var tycker du att pressfrihetens gränser ska dras?

Vem tycker du ska stå till svars i tryckfrihetsmål? Hela mediebolaget eller den ansvarige utgivaren/chefredaktören?

-Har "straffet" som du föredrar att kalla det utdömts av en domstol eller har utrustningen konfiskerats godtyckligt?

Anonym sa...

Blir det inte väldigt tydligt i den här kommentartråden att det är helt meningslöst att försöka diskutera med det högergäng som frekventerar denna blogg? Jag tycker att Jehovas Vittnen också har full rätt att propagera för sina åsikter. Men inte fan ställer jag mig och försöker överbevisa dem på stan. Släpp det.

Anonym sa...

De liberalmuppar du möter här ser du aldrig på stan, det är skillnaden.

Det var psykiatri"reform" -90 som kastade ut dem från en sakta återgång till ett normalt liv tillsammans med ett anonymt medium som detta som tyvärr gör det möjligt för denna sortens ljusskygga galningar att "komma ut ". När du möter dem på stan är det ofta för sent, då har de redan hunnit bränna upp en moske eller skjutit vilt omkring sig..

Anonym sa...

Med vänner som dessa vänsterkommentatorer som hugger vilt och skriker sinnessjuk om allt som ligger en millimeter till höger om vänsterflygeln i (v) behöver du inga fiender Ali.

Har sett ett otal socialdemokrater, liberaler och nyliberaler läxa upp sina egna fans när de beter sig illa på deras bloggar men du tycks aldrig reagera. Snarare tvärtom.

Micke sa...

Hela ditt inlägg bygger på en missuppfattning. Kanalen har aldrig förbjudits sända. Det är vad hela saken handlar om.

Jag förstår att du är liberal

Bla bla bla bla....Han uttrycker ju för fan stöd för Venezuelas nuvarande regerings sätt att sköta demokratin i landet och hoppas att den ska fortsätta fungera.

Räcker det?

Eller måste han betala medlemssvgift i nån av sekterna som har facit först?


Det verkar som att en del missuppfattade mitt inlägg, eller så var det jag som missuppfattade vad som egentligen hände med TV-kanalen.

Dom missuppfattade inte.Det ligger på ett annat plan.
Du utlöste den betingade sektreflexen som utlöses av ordet liberal.

Liberalerna har exakt samma reflex fast spegelvänd och deras reflex utlöses av ord som t.ex vänsterpartiet eller Mona sahlin.

Säg aldrig fel ord. Om du i detta fall låtit bli att säga ordet liberal så hade hela ditt inlägg tolkats positivt och reflexen hade inte utlösts.

Nån ordningsman hade möjligen korrigerat sakfelet på sin höjd.

På det sättet sparar du din egen och dom andras energi.

Dom blir skittrötta när deras reflex jobbar och det är ju onödigt.