onsdag, oktober 24, 2007

O, the irony

Ahmed Agiza och Muhammad Alzeri kidnappades i Sverige, av amerikanska agenter, med svenska myndigheters goda minne och benägna stöd, utan redovisning av konkreta anklagelser, kränktes grovt, bands och utvisades, i strid med Sverige internationella åtaganden, till tortyr i Egypten. Sverige har fällts för detta av FN:s tortyrkommitté.

Nu har migrationsverket beslutat att Ahmed Agiza inte får uppehållstillstånd i Sverige – samma besked som Muhammad Alzeri tidigare fått – med den helt historiskt vanvettiga motiveringen att han inte skulle kunna utnyttja sitt uppehållstånd, eftersom han sitter i fängsligt förvar i Egypten, dit Sverige alltså skändligen skickat honom för tortyr, och där han dömts till 25 års fängelse (senare sänkt till 15 år) av en summarisk militärdomstol.

Migrationsverket kan inte kommentera beslutet, av sekretesskäl.

Det är rent ut sagt jävla äckligt.


PS. Idag har svenska FN-förbundet gjort en Kissinger och i en surrealistisk aktion delat ut utmärkelsen ”årets FN-vän” till den notoriskt bombglade Birgitta Ohlsson. (Se också Hans Lindes kommentar). Kanske kan hon nu passa på att göra något annat än att propagera för folkrättens praktiska och principiella nedmontering, genom att trycka på sin egen regering att ta ansvar i enlighet med de grundläggande avtal som Sverige undertecknat, inom ramen för FN-systemet.

6 kommentarer:

Rawia Morra sa...

Birgitta är vän av FN
Och jag är Jesus Christ!

Tindra-Annette sa...

Hej halkade in på din blogg och vill ge dig denna länk...eftersom jag var inne på Rendition temat..

här är en länk som behandlar detta
http://www.cphpost.dk/get/104002.html

"More information to suggest Denmark knew about CIA planes illegally transporting terrorist suspects has come to light

Comments from former high-ranking CIA members to Politiken newspaper suggest that Denmark’s intelligence service was aware of private planes seizing suspected terrorists in Europe and taking them to countries where torture and execution were sanctioned"

MVH
Tindra-Annette

Anonym sa...

Finns det någon gräns för hur stora folkmord man får vara medlöpare till när borgare ger varandra priser?

Visserligen är det svårt att slå Kissingers nobelpris i det avseendet, men över miljonen i Irak är inte fy skam heller (och därtill några miljoner flyktingar varav många i total misär).

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Anonym: Det här kanske slår Kissingers fredspris: Adolf Hitler blev nominerad till Nobels Fredspris en gång i tiden. Mer ironisk än så blir det väl inte.

Ali Esbati sa...

Jovars. Men nomineringen, inlämnad av socialdemokraten Erik Brandt, var just ironiskt menad. Brandt var av allt att döma aktiv antinazist. Tyvärr verkar ironin varit mycket misslyckad och gått många förbi.

http://bengt_nilsson.tripod.com/Historia/brandt.htm

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Aha! JA i så fall går nog priset till århundradets störste ironiker till Brandt, för det roligaste är när folk inte förstår ironier!:D