onsdag, november 07, 2007

Yes sir I can boogie -- and it might be tax-deductible

Magnus Ljungkvist påminner om en i debatten negligerad detalj i regeringens skatteavdrag för överklassnära tjänster – nämligen att den behändigt nog är utformad för att skattebetalarna även ska vara med och bekosta tjänstefolk vid sommarhus i utlandet; en utgift som hittills säkerligen tyngt många låg- och medelinkomsttagare, vilka nu äntligen får möjlighet att kompensera det eventuella obehag som dyrare kollektivtrafik, nedskärningar i den offentliga sjukvården och försämrad trygghet på arbetet kan innebära, med att erhålla billigare skoputs i samband med besök på det egna sommarresidenset i till exempel Spanien.


Jag påminner om några tidigare texter i ämnet, för den som vill förkovra sig. Av Josefin Brink: Låt dem städa de egna dassen; Men ojojoj vad konstigt; Satirens dödgrävare, eller – så blev VD:n dement. Av eder bloggare: Dagens pighysteri; Dagens ord: framtiden.

5 kommentarer:

Grue sa...

Tycker du att det är principiellt fel att låta andra städa hemma hos sig eller är det bara detta förslag, där man subventionerar hushållsnära tjänster, som du är emot?

Gruv.arb sa...

Blev så förbenad att jag inte kunde läsa hela länken.

Peter Soilander sa...

Esbati, jag gillar inte när du ger substantiven stor bokstav, det påminner så mycket om tyskan.

Live@häxprocessen sa...

"Tycker du att det är principiellt fel att låta andra städa hemma hos sig eller är det bara detta förslag, där man subventionerar hushållsnära tjänster, som du är emot?"

--------

Det är inte fel så länge man börjar med att Sverigedemokrater och "konservatiiiva" städar hemma hos turkar för 40 spänn i timmen.

Hajar du?

Det är nämligen helt politiskt inkorrekt och det gillar du.

pontus sa...

"överklassnära tjänster"

Haha, du är ändå jävligt rolig!

Live@häxprocessen: Det är ju en viss skillnad mellan frivilligt arbete (för visserligen en låg lön), och tvång (dvs. slaveri). Den jämförelsen är faktiskt bara löjlig.