söndag, mars 08, 2009

Det brinner

Några månader innan hon blev vald till ledare för högerpopulistiska Fremskrittspartiet gjorde Siv Jensen ett uppmärksammat utspel om att kvinnodagen borde läggas ned, eftersom det i Norge bara handlade om surande, över ”småsaker” – alltså sådant som våld i nära relationer, lönediskriminering och bristande daghemsplatser. Också inför årets 8 mars-firande var Jensen ute med sitt angrepp på kvinnorörelsen. Hennes förslag är att man istället borde satsa krafterna på att bomba och skjuta fler i Afghanistan.

Det är väl egentligen inte så överraskande. En blandning av förakt för och hat mot den organiserade rörelsen för kvinnors frigörelse och jämlikhet har varit och är viktig för alla fascistiska och högerpopulistiska rörelser.

Fremskrittspartiet var med andra ord inte med och arrangerade årets 8 mars-manifestation i Oslo. Men ett litet gäng från partiets ungdomsförbund hade ändå kommit till Youngstorget idag. De var där för att applådera ett islamofobiskt mediespektakel iscensatt av Sara Azmeh Rasmussen, en före detta muslim som ägnat de senaste åren åt att i den norska offentligheten sprida fördomar, påhitt och allmänt nedsättande omdömen om muslimer. Hon hade nu tagit sig till Youngstorget för att fira den på senare tid extremt uppskruvade hetsstämningen mot muslimska kvinnor – vilket bland annat manifesteras i rapporter om glåpord och spott på gatorna – genom att i anslutning till manifestationen sätta eld på en slöja, omgiven av ett gäng nöjda och belåtna män och filmad av ett jätteuppbåd av kameror.

Alla de, inklusive medvetna, kämpande unga kvinnor i huvudduk, som hade kommit till torget för att lyfta fram paroller om lika lön för likvärdigt arbete, eller bättre stöd till arbetet med mäns våld mot kvinnor, fick alltså se sina ställningstaganden överflyglade av ett narrspel av, för och genom de dagordningssättande samhällsskikten, på bekostnad av en redan hårt ansatt grupp i samhället.

Till hejaskaran hörde de åtta-tio grabbarna från Fremskrittspartiets ungdomsförbund som därefter tog sina handskrivna plakat av typen ”Hijab är tvång” och ”kvotering = diskrminering” och gick, följda av två tjejer som tydligen inte hade kunnat uppbåda tillräcklig kompetens för att anförtros några plakat utan istället gick bakom och fnissade.

Sällan har det stått tydligare att rasism och islamofobi är ett av de allra främsta hoten mot alla kvinnors rättigheter – och därför måste ha högsta prioritering i kampen för en feministisk rörelse värd namnet.

[Aftenposten][VG[VG][Dagbladet]

27 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er

Det är kvinnodagen och jag tror att jämställdheten klarar sig på egen hand och
Utan att behöva dra in islamofobi eller norska högerpopulister.

En nedlåtande attityd mot kvinnor möter man inom alla politiska läger. Frågan handlar
i grunden om makt, om invanda roller, om småslängar och småmobbning i vardagen.

Jag tror inte att vänsterfolk är undantagna.

Som sagt, jämställdhetsfrågan klarar sig på egen hand och tar man upp den så tycker jag
att den förtjänar sin självständighet.

Mats

Anonym sa...

Som vanlig bedriver Ali Esbati grov forfalsking av virkeligheten.
I vanlig logrende stil for islamistiske diktaturstater gir han den ideologisk propagandaversjonen kryddret en patetisk offerrolle som til tider ligner parodien på et Jesus-kompleks.
Hvem er uenig med Sara ?
Enhver religionskritisk sosialist kan vel skrive under på dette ?

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2964652.ece

Kvinneundertrykkelsen i den verden Sara kommer fra (Syria) er så grov og grunnleggende at vi har vanskelig for å fatte det. Det var en setning i kronikken hennes som berørte det: helt fra de er små får jenter høre at deres vinger må klippes, ellers vil de fly av sted. Kvinner er upålitelige. Det er Allahs vilje at de skal vingestekkes.

Men det finnes også en kvinneforaktende holdning i vårt samfunn, som vil redusere kvinner til kjønn. Stieg Larsson tar det helt på kornet i sine bøker. De holdningene han beskriver blant visse politifolk, advokater og psykiater i "Flickan som lekte" finnes fortsatt mange steder der menn dominerer. De fantes også i VG den tiden jeg jobbet der, og jeg kjenner det igjen i lørdagens og søndagens forside. Disse sidene sier: at kvinner bare er leksaker, at 8. mars ikke behøver å tas så veldig alvorlig. Det er en nedlatende, foraktelig tone som kvinner kjenner igjen. Har vi ikke kommet lenger? Er det den dominante muslimske machokulturen som smitter over? Bemerk tonen til Klassekampens tidligere debattredaktør, Ali Esbati, når han omtaler Sara:
Hon hade nu tagit sig till Youngstorget för att fira den på senare tid extremt uppskruvade hetsstämningen mot muslimska kvinnor – vilket bland annat manifesteras i rapporter om glåpord och spott på gatorna – genom att i anslutning till manifestationen sätta eld på en slöja, omgiven av ett gäng nöjda och belåtna män och filmad av ett jätteuppbåd av kameror. .. Sällan har det stått tydligare att rasism och islamofobi är ett av de allra främsta hoten mot alla kvinnors rättigheter – och därför måste ha högsta prioritering i kampen för en feministisk rörelse värd namnet.

Esbati representerer det nye venstre, som er venstre i skjønn forening med islamismen.

70-tallets venstreside er på full fart til å bli en gerontologisk avdeling. De gamle AKP-jentene føler åpenbart at de unge hijab-jentene er deres avkom. I et større perspektiv er det en viss logikk i det: de som dyrker Mao og de som dyrker Muhammed og Allah har noe til felles. De er like innkrøkte.

I kveld har jeg vært en tur innom både røde og brune webber og det slår meg at jeg aldri i mitt liv har sett maken til polarisering og oppladning uten at våre media knapt enser hva som foregår.
Om vi tar AFA-bevegelsen (Antifascistisk Aksjon) så er jo det en internasjonal, i alle fall europeisk bevegelse, med nøyaktig samme paroler i alle land. Den siste nå er GLOBAL INTIFADA som nærmest kom som et svar på Khaled Mashaal (Hamas) tv-tale fra Damaskus 27 des 08: Start en tredje Intifada.

Åpenbart er det slik at AFA-bevegelsen ser seg som en forlenget arm av Hamas, det samme gjør de Syndikalistene som også er internasjonalt organisert. Da er det ikke så rart at en Malmø-observatør bemerker: Malmøs gater er kontrollert av Hamas.

I England virker det som om maoister og trotskister ligger med brukket rygg og ser forskrekket på at arbeidere henvender seg til Britsh National Party og vil gjøre et brakvalg til EU-valget i sommer, tyder alt på.

14 februar 09 var det en oppmarsjering av nynazister i Dresden på rundt 6500 mennesker!!! og Antifa-folket oppmarsjerte rundt 10 000!!
Dette her er blåkopier fra Tyskland rundt 1931-32 og ingen skriver om det i norsk presse!!!
Sånn er det ikke i EU, selvfølgelig ikke, din idiot!

Så så jeg en video fra en demo i Amsterdam under Gazakrigen: der må det være mye Hizballah-folk for der var det svære bilder av Hassan Nasrallah (sjefen) som ble båret.

Det offisielle Norge er paradismuren inkarnert. Her er det skuddpremie på enhver som bringer inn elementer av realiteter.

Anonym sa...

Er sensuren til den retthaveriske martyr for religionsfascistene fortsatt i funksjon ?

Den patetiske propagandist kan ikke tas høytidlig

Anonym sa...

Det er en unnfallenhet, ja en ideologisk blindhet i de akademiske sirkler anno 2009 som står i den grelleste kontrast til hva akademiet i århundrer, ja årtusener, har holdt på med: kritikk og tenkning. I dag er det forbudt å tenke rasjonelt og fritt. Da blir man stemplet og fengslet av det ideologiske politiet.

Vi lever på mange måter i en ny inkvisatorisk tidsalder der de rettroende sender dissidentene og de ubehagelige spørsmålsstillerne til moralske fangehull der de skal bli ydmyket og tvunget til gråt og tenners gnissel.

Det de rettroende egentlig har i seg er den mest ubehagelige rasisme. Dvs man bryr seg ikke om hva som sies. Argumentene har mistet sin kraft. Ingenting har betydning lenger. I dag klapper man dannet og selvgodt til det verste vanvidd bare det er en såkalt fremmedkulturell som fremfører dette. Det er rett og slett intellektuell nedverdigelse. Åndelig masochisme. Og rasisme er en irrasjonell, forferdelig og fordummende lidelse.

Feministene trenger til nytenkning. De er som alle oss andre nødt til å frigjøre seg fra sin mors 68er-skjørt.

Anonym sa...

Jeg forstår ditt ståsted. Du liker ikke FRP, det gjør ikke jeg heller. Jeg har fulgt Hijab saken ganske nøye, og har et noe annerledes ståsted enn deg, og synes at hun må få lov til å brenne det om hun ønsker.

En norsk Imam sa det bare var et tøystykke. Det samme sa en del unge muslimske ledere om hennes stunt. Jeg ser du følger med på litt i vg siden denne bloggen er lagt dit. Du har antagelig lest de samme artikkelene som jeg har lest. Det har kommet fram via disse artikkelene jeg refererer til.

En muslism man sier at Hijab er et kvinne plagg som ikke engang eksisterte for 60 år siden, men ble oppfunnet for å identifisere alle muslimske kvinner verden over. Årsaken var at islam er utbredt, og pga ulike kulturelle bakgrunn og klesstil, så måtte kvinne inn et ensformig hodeplagg som identifierte dem som muslimske kvinner verden rundt, og dermed blir en uniform for islam. http://www.fritanke.no/KOMMENTAR/2009/Hijab_er_islamismens_kvinnedrakt/

verdt å lese synes jeg.

Beklager at jeg velger anonym, men jeg heter Rolf

Anonym sa...

Du må ha lest bare avisoverskrifter du....

Å sette seg inn i sakenes reelle innhold er nok ikke din sterke side... Det du skriver her er det reneste oppgulp av ussannheter - men man kan vel ikke vente annet - du tilhører jo den realitetsfornektende venstresiden....

Anonym sa...

Kritikken din har liten apell så lenge du skriver såpass usaklig som du gjør. Prøv å hold deg litt mer objektiv! Selv om du misliker Siv Jensen, blir det feil å presentere dine egne tanker om henne som fakta. Tro meg, det virker bare mot sin sak.

Anonym sa...

I løpet av den siste måneden har nok de fleste fått med seg hva en hijab er. Kanskje mest pga. den Rødgrønne regjeringens meget klønete håndtering av spørsmålet om minoritetskvinner (les: muslimer) kan bruke hijab sammen med politiuniformen. Heldigvis møtte forslaget så sterk motbør at regjeringen valgte å begrave forslaget “six feet under”.

I den langvarige debatten ble hijab ofte fremstilt som bare et tøystykke (av forkjemperene) og at det derfor ikke brøt politiets nøytralitetskode. Men det var det heldigvis ikke så mange som trodde på. For hvis det bare var et betydningsløst tøystykke, hvorfor så sterket engasjement for å få den innført i politiet?

Det er trist at den naive venstresiden sluker alt rått og ville ha innført hijab til politiuniformen om det ikke var for at folk flest er temmelig oppegående og protesterte på det sterkeste. Venstresiden er jo fullstendig klar over at de kun har støtte blant raddiser, blitzere, pøbler og minoriteter.

(Hijaben har forresten ikke dekning i Koranen eller hadithene, men oppsto derimot på 1900-tallet i forbindelse med den fundamentalistiske bevegelsen Det muslimske brorskap.)

Hvis noen i det hele tatt trodde på at hijab bare var et tøystykke, så fikk de seg nok en grundig overraskelse i dag. Det ble stort oppstyr da Sara Azmeh Rasmussen tok av seg sin hijab og brente den foran en hel del fremmøtte på Youngtorget. Muslimske kvinner gråt og jamret, muslimske menn og blitzere pælmet snøballer på Sara mens hun forsøkte å få fyr på djevelskapen.

Og som om det ikke var nok, så intervjuvet TV2 nyhetene noen muslimske jenter etterpå, hvorav en mente at Sara burde ha brent seg selv levende.

Så har vi altså sett at forkjempere forsøker å tone ned viktigheten av politiske/religiøse symboler (les: bare et tøystykke) slik at de kan vedtas brukt sammen med politiuniform (snikislamisering?), mens de samtidig møter seg selv i døra når dette påståtte ubetydelige politiske/religiøse symbolet (les: hijaben) kan forårsake så mye sinne, hat, gråt og jamring når en tidligere bruker setter fyr på den. Patetisk!

All ære til Sara Azmeh Rasmussen som tør å ta bladet fra munnen og si sannheten!

Anonym sa...

Noe må ha gått galt med sensuren på mini-Stalin-Alis nettside . Anti-Stalinistiske innlegg som oser av demokratisk sinnelag har funnet sin vei hit.Hva er galt er Ali syk, er moderator syk ?

http://www.youtube.com/watch?v=nWLs57qplpw&eurl=l

Hijab brenningen til Sara Azmeh Rasmussen var nydelig utført selv om hun ble angrepet (ikke akkuratt sjokkerende) med snøballer (faktisk litt sjokkerende at det ikke var brostein ol.) for som vanlig er mottoet "er du ikke med oss så angriper vi deg".
Slik jeg ser det så gjorde Sara Azmeh Rasmussen et fremskritt i kvinnelikestillingen blant muslimer og ga muslimske menn et slag i trynet i samme slengen og snøballkastingen tyder jo bare på at dethun gjør virker :)

All respekt og ære til Sara Azmeh Rasmussen :)

Anonym sa...

"De var där för att applådera ett islamofobiskt mediespektakel iscensatt av Sara Azmeh Rasmussen, en före detta muslim som ägnat de senaste åren åt att i den norska offentligheten sprida fördomar, påhitt och allmänt nedsättande omdömen om muslimer."

Dette sier alt om din posisjon og ingen ting om SAR som er en sterk kvinne som har kjent patriarkalske strukturer på kroppen og tørr utfordre de.
Shame on you !

Anonym sa...

En intressant og propagandistisk nettside preget av de ideologisk
riktige besvergelser om anti-islamistiske handlinger.

Det som er interessant på denne nettside er FSB.Ryssk-kunnige Ali.

Som FSB-Ali vet er det et fantastisk samarbeide mellom Iran og den russisk ortodokse kirke.

FSB som nå jobber intensivt med planlegging og koordinering for å få militarisert konflikten i Nord-Irland igjen, kan støtte seg på FSB-Alis ideologisk posisjon.

Anonym sa...

Verkar iofs som det är samma person som skiter ur sig alla kommentarerna, men ändå: du verkar ha träffat mitt i solarplexus också i Norge, Ali. Fortsätt så, du är grym.

Anonym sa...

Bra inlägg som vanligt Ali!
Keep it up!

/Sofia

mishka sa...

Alla har väl sina Hirsi Ali...

Anonym sa...

Skön konspirationsteori där, "Jöran Jermas". Det är sovjeter i ubåtar igen förstås, som ligger bakom. Ring Gordon Brown och berätta!

Alla tänkande norska människor måste fråga sig: Varför väljer man att banka på stora islamofob-trumman nu? Världen och Norge står inför den kanske största finansiella krisen någonsin. Det rådande finansiella systemets främsta propagandister, extremliberalerna i fremskrittspartiet, plockar då fram sin latenta rasism och trummar på. Slump?

Anonym sa...

Flott FSB-ALI nå har du samlet de venstreekstremistiske hvalper som lydig slikker deg bak.

Sensur og propaganda er koblet sammen og brukes med DDR-sikker presisjon.

Som alle gode sekter er FSB-Alis menighet programert til å avise alle hypoteser som rokker deres dogmatiske verdensbilde konspirasjoner fra klassefienden

Anonym sa...

Rättshaveristiska högertokar blir ännu roligare när de skriver på norska (jag får säga så för jag är född i det historiska Norge, på Hisingen).

Anonym sa...

Jeg ser at en del mennesker her kritiserer frem og tilbake uten å snakke om emnet. Kun slenger bemerkning om hvilken politisk fløy man tilhører som det skulle være et skjellsord. Det er latterlig.

Kvinnerettighetne er mer en Hijab, mer en rasisme og islamofobi. Etterhvert som man leser folks innlegg her, blir det en kamp om rett til å ytre seg.

Moderator selv burde innse det at saken handler mer enn om disse 3 tingene, men om ytringsfriheten. Norge er et land hvor vi verdesetter det å kunne si noe de religiøse overbevisningene som folk ønsker å innføre i våre hverdager. Det er ikke bare fobier, det er virkelighet for mennesker.

Se an denne scenen:

Religiøse hodeplagg blir tillatt i politiet. 19 muslimsk kvinner med hijab og en en jødisk mann med jødekalott blir utkalt til en demonstrasjon lignende den i Malmø. det er 6000 demonstranter, ca 50-100 av disse er aggressive og utagerende som river og sliter i politibiler , -utstyr og -folkene. Politimannen med jødekalotten viser seg med de 19 politikvinnene med hijab. Snakk om å skape fyrverkeri. I følge muslimsk tro så kan ikke disse kvinnene ta i menn, og må overlate dette til den enslige mannen????

Hva ville ha skjedd i en slik setting?

Ikke at det kommer til å skje, men om religiøse hodeplagg blir tillatt så er det faktisk en mulighet som kan skje.

Den enslige mannen kan ikke nekte å dra ut med disse 19 politikvinnene. Det er ordrenekt. Men han vil dra med fare for eget liv i en slik situasjon.

Aldri livet? Se på hatet jøder opplever verden rundt, ikke bare fra muslimer.

Om det er rasisme, så går den flere veier, og fobien går flere veier enn mot muslimene.

Anonym sa...

Jag noterar att du refuserar kommentarsnamn som anspelar på olika judiska fascister (Meir Kahane bl.a) jag använt mig av i motvikt till den spammande diton som bl.a kallar sig

"Jöran Jermas" alias Israel Shamir ovan, Du måste vara fullständigt klar över dessa omständigheter men du väjer alltså att via ombud (och vilket ombud..)smutskasta denne utmärkta journalists namn.

Jag uppmanar dig därför att ta bort samtliga kommentarer från ovanstående fascist och inte minst de ovan nämnda.

Jag har för sakens skull även uppmärksammat Shamir själv i vad som i din i övrigt utmärkta blogg, ser ut som en regelrätt smutskastningskampanj.

Tack.

Anonym sa...

Fremskrittspartiet förslag var bra, det borde antas snarast möjligt.

Leve Shahen, förresten!

Anonym sa...

Ja, leve Shahen!

Det behövs lite ordning i Iran också!

Anonym sa...

Takk FSB-ALI som har gitt meg unik innsikt i dine ideologiske preferanser.

Du burde være kvalifisert for en betydningsfull stilling i dialog-gruppen mellom den Russisk ortodokse kirke og sharia-gangsterne i Iran.

La de gode SENSUR fortsette.

Anonym sa...

Ja, nog var det bättre under Shahens tid, den saken är klar. Religiösa tokstollar leder alltid till fördärv.

Bra mothugg från Norge idag, det behövs i ankdammen Sverige.

Micke sa...

Ni som pratar konstigt och så där lagom fjantigt

Det här är en svensk blogg.

Det vore bra om ni respekterade det och lärde er prata svenska innan ni skriver här och på andra svenska bloggar.
Ingen förstår vad ni säger.

Anonym sa...

Til Micke!

Om Moderator hadde skrevet om svenske tilstander så hadde vel vi "nordbagger" holdt kjeft. Nå er det så at han skrev om en hendelse i Norge og linket til en norsk avis, så du mmå vente deg en reaksjon herfra. Har du vanskeligheter med det?

Anonym sa...

Til Micke og Anonym.

Det så å si umulig å føre en debatt på bloggen til Ali Esbati .Her er det eneste kriteriet for å få sine synspunkt på trykk at man har en servil og underdanig mentalitet overfor den store og allvitende Ali Esbati.

At et slik mønster fester seg hos en person som markedsfører seg selv som engasjert samfunnsdebattør gjør meg betenkt.
Jeg tror Ali Esbati gjør venstrebevegelsen i Sverige en bjørnetjeneste ved sin manipulering .


For litt balanse kan denne artikkel være interessant.

http://www.dagbladet.no/2009/03/02/nyheter/islam/siv_jensen/fremskrittspartiet/innenriks/5103122/


Muslimer for Siv
Mens Fremskrittspartiet for tjue år siden argumenterte mot innvandrere, er det nå Frp som slåss for innvandrerne, ifølge Jensen. For det er ikke bare det norske samfunnet som blir snikislamisert. Også Frp får stadig flere medlemmer som tror på Allah.

To av de ti fremste Oslo-kandidatene til stortingsvalget har minoritetsbakgrunn. En av dem er Mazyar Keshvari, som står på femte plass.

- Frp er innvandrernes siste skanse, sier Keshvari. Han forteller at han har blitt slått, skjelt ut og spyttet på etter at han ble aktiv i partiet.

- Men majoriteten har vært positive, sier han. Keshvaris failie rømte selv fra regimet i Iran.

- For meg blir det ekstra ille når jeg ser at mitt nye hjemland går i samme retning. Derfor blir kampen mot radikal Islam enda viktigere for oss som har måtte leve med et muslimsk totalitært regime, sier norskiraneren.

Anonym sa...

Ja, det fryktelig med disse rasistiske Frp-folkene