tisdag, februari 23, 2010

Tre tips

1. Alliansfritt Sverige refererar och recenserar moderate riksdagsledamoten Helene Rivières bok Bidragskulturen (Timbro 1998). Skrämmande och Folkbildande.
Hon tycks även ha en förkärlek för att hänga ut enskilda socialbidragstagare med förnamn, efternamn, bostadsort och privata levnads- och familjeförhållanden. ”Så var det när den ensamstående fyrabarnsmamman Kina Lindgren på Ekerö först förvägrades det socialbidrag hon ville ha” (sid. 30) börjar en historia där Lindgren hängs ut som en lat girigbuk, en driftig bidragssnyltare som öppet hånskrattar svenska folket i ansiktet. Även ”Thailands-Olle”, som jag antar är en sorts fiktiv samling av alla missbrukare, får sig en känga.

Som alkoholist, menar Rivière, kan han ”och hans kompisar år ut och år in tillbringa halva året i pensionatsmiljö på alkoholistanstalt för att vila ut och äta upp sig” och därefter ”ta sina hopsparade bidrag och supa vidare i Thailand andra halvan. Inga krav.” (sid. 28)
Läs hela!

2. Ulf Bjereld skriver om Per Landin, Lena Sundström och konsten att utöva härskartekniker. Viktiga påpekanden om en snabb och farlig utveckling.

3. Danny Postel på Tehran Buraeu: The Specter Haunting Iran. Inte så mycket nytt, men en bra sammanfattning av olika analyser, för den som vill fördjupa sin förståelse av det som hänt i Iran. Om inte annat intressant att kolla in klippet i början, när Khomeini från sin exil i Paris diskuterar folkstyre i Iran.

9 kommentarer:

Hultmans blogg sa...

En buk utgiven 1998! Den lille skäggige kvinnoförtryckaren förnekar sig inte. Men det är ju trots allt ett steg framåt; det är ju bara förlegade ideér som kommunistasen för fram. Jag skulle kunna skriva lite om när jag var hemma ett par år och tog hand om min sjuke son. OCh kommunistregimen här i stan klantade till det med min reguljära ersättning. Så jag sökte ekonommistk bistånd hos SOC. Icke; men hade jag hetat Muhammed hade jag fått ekonomiskt bistånd. "Vi har gjort de prioritetringarna". Men jag avhåller mig från att skriva om det. Jag konstaterar bara att boken är gammal, den lille kvinnoförtryckaren har lite panik. Lägg av. Flytta hem.

Anders Utbult sa...

Eftersom det är jag som skrivit recensionen antar jag att det också är jag som benämns som den "lille skäggige kvinnoförtryckaren". Sött nog är det exakt det min flickvän kallar mig också.

Och jag kommer flytta hem till Sverige i april faktiskt. Det är ju så att man längtar när man läser dina raffinerade åsikter om "kommunistasen" och "Muhammed".

Simsalablunder sa...

Sopgubbar och nu snö. Hultman har visst kört bussen i en snödriva när han tvingades köra runt sopgubben. Sådant gör Hultman sur. Är Hultman sur så skall det gå ut över någon annan. Och när Hultman ändå är igång vill ju Hultman visa upp sin allra finaste sida, den missunnsamma.

B110 sa...

garv@hultman. ut med det bara, berätta hur du verkligen känner :)

Anonym sa...

Vem åsyftas med "den lille skäggige åsiktsförtryckaren"? Lena Sundström? Och den moderata kommunistregimen här i stan?

Jag håller nog med om att Hultman borde flytta hem. Så taskigt som han skriver kan det vara bra att hans föräldrar styr upp honom lite.

Hultmans blogg sa...

Javisst är jag missunnsam. Varför skall jag arbeta och betala skatt hela livet och vara så jävla fräck att be om lite ekonomiskt stöd när det blir personlig kris ( som jag själv inte var orsak till) när det finns Muhammedar som inte har gjort ett handtag här skal ha pengarna i första hand. Det var ju dumt av mig. Lovar att aldrig göra så igen. Såp blir något av mina barn sjuka igen så låter jag någon annan ta hand om dom. För det är väl så det är tänkt?
Jag är hemma. Jag är född och uppvuxen här i Sverige. Det förbjuder mig inte att ha synpunkter på samhället.

Simsalablunder sa...

"Det var ju dumt av mig. Lovar att aldrig göra så igen."

För allas väl och ve vore det ju fantastiskt om Hultman höll sitt ord. Men inte en käft tror på det.

Mangan sa...

Kommunistisk pop? eller bara vansinnigt catchy: http://www.youtube.com/watch?v=FqrUfYK9jms

Och han *heter* Lenin, det är inget artistnamn. Kan nån översätta texten - sjunger han verkligen typ "jag är inte Zubin Mehta"?? - och fixa en festivalspelning i Sverige till honom och hans band? Dom är stora i Brasilien.

Ante sa...

OT, men låten som länkas verkar ha hittat inspiration i "Message in a Bottle" av The Police. Eller så har Sting snott från Brasilien från dag ett (vilket iofs inte är omöjligt).