söndag, oktober 25, 2009

2 x måste: Olle Svenning om förbruningen av europeisk borgerlighet; Stefan Lindgren om Guillou-affären

Olle Svenning skriver om vår tids politiska omvandlingsnummer:
Första gången jag var på valmöte med Le Pen, det var 1982, skränade han: Tre miljoner invandrare är lika med tre miljoner arbetslösa. Fransmännen först.

I dag har Sarkozy satt upp ett väldigt beting för deportationer av flyktingar, byggt ett departement för nationell identitet och kallar förortens ungdomar för slödder.

Mogens Glistrup var en sorts 70-tals ¬grotesk. Med munnen full av marsipan brölade han om för mycket välfärd och för många muselmaaaeener. Hans efterträdare Pia Kjaersgaard har förvandlat brölet till borgerlig regeringspolitik.

Sarkozy skrev sitt vinnande valrecept så här: tala inte ekonomi, tala om värderingar som lag och ordning, antyd hot om smygande islamisering, angrip de bidragsberoende som inte stiger upp klockan sju på morgonen. Attackera kultureliten som folkföraktande och utan tro på eviga värden, ibland inte ens på de kristnas Gud.
Läs hela!


Stefan Lindgren säger många av de viktigaste sakerna i efterföljden av Expressens Guillou-scoop igår:
En artikel om socialdemokratins förhållande till Vietnamrörelsen är den enda konkreta beställning som Guillou sägs ha utfört. Kanske fick Guillou betalt för den. Det talas om 600 och om 800 kr och om en "bunt sedlar"...

Kanske skulle detta kunna klassas som olovlig underrättelseverksamhet. Hade någon skrivit motsvarande artikel för USA-ambassaden hade han kunnat få en orden.

Sen sägs det att Guillou i fem år höll kontakt med KGB-officeren Jevgenij Gergel. Än sen? Jag vet journalister som under hela 80-talet var stamgäster på Sovjetunionens ambassad. Som stup i kvarten gick över gatan från presshusen i Marieberg till ambassaden.
Läs hela - nyckelresonemanget kommer senare!

[Exp][Exp][Exp][SvD][DN][DN][DN][AB][AB][Gudmundson]

16 kommentarer:

Boende i Paris sedan 12 år sa...

Ingen som känner till Frankrike, eller som bott där under någon längre tid, eller som kan följa fransk politik, tar Olle Svenning på allvar.

Hans beskrivning av Nicolas Sarkozys politik är bara skrattretande, och dessutom helt passé. Sarkozy är i själva verket en av de mest icke-ideologiska politiker som Frankrike haft på länge.

Svenning är bara pinsam, och det är för jobbigt, och vore kompromotterande, att ens börja ta itu med hans felaktiga analyser för det skulle kunna tolkas som att man tog hans påståenden som något annat än ett skämt.

mrtn sa...

Ahh. Mogens Glistrup. "Muhammedæænere". Good times.

Anonym sa...

Nu vet jag att jag kommer låta lite som din morsa men det är nog många som undrar: Ali-djan vart har du varit i mer än 2 veckor?
Jag och många med mig har nog vart lite oroliga att något litet internet troll fått tag i dig, du kan inte försvinna så där utan att höra av dig.

Ali Esbati sa...

Ha ha, tack för omtanken. Jag har varit på semester utomlands.

Hugo sa...

På Västbanken kanske? För inte åker väl du som vanliga svenskar till Mallis, Rivieran, Toscana, Kreta etc.

Ali Esbati sa...

Nej, Sovjetunionen.

Simsalablunder sa...

Sovjetunionen, den va go Ali.

Anonym sa...

any comments on valupptakten?

Peter Olsen sa...

Fascist Ali har vært hos sine venner i neo-Sovjet og mottatt instruksjoner fra sine gode venner i Lubjanka .

Den skytegale Manne mannen Guillous gode vennskap med den gode "Muhammedæænere" Ramzan Kadyrov kan ikke holdes hemmelig lenger .

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramzan_Kadyrov#Accusations_of_kidnapping_and_assassination

Mats E sa...

Logiken bakom Peter Olsens inlägg undflyr väl de flesta. Själv har jag faktiskt träffat pappa Kadyrov, osalig i åminnelse, två gånger (en gång i Grozny och en gång i Strasbourg). Och jag känner Ali. Men hur Guillou passar in vet jag inte.

mohammed ali sa...

Den skytegale Manne mannen Guillous gode vennskap med den gode "Muhammedæænere" Ramzan Kadyrov kan ikke holdes hemmelig lenger .

Sovjetunionen, den va go Ali.

Radikal samvittighet? Skal man le? Guillou hyllet jo kommunismen; Kommunist-Kina og Sovjetunionen avlivet omlag 100 millioner egne innbyggere mellom 1917 og 1989 (FNs Human Development Report, 2002). Alle som ville vite visste jo om dette helt fra trettitallet. Samtidig hudflettet han vestlige demokratier. Helt på linje med norske "idealister" som kom tilbake med sola i ryggen, og fortalte oss at vesteuropeiske demokratier undertrykket oss - under ledelse av USA og NATO - og ikke var til å leve i....

Pilutten sa...

Ja, ingen som bor i Frankrike eller som kan följa fransk politik tar den pinsamme "boende" på allvar. Han torde bo i en vindsskrubb med persilja i öronen och gurkskivor över ögonen.

Och har självklart aldrig satt fotten utanför Trögåker.

Anonym sa...

Jo för "vanliga" svenskar åker ju till Mallis, Rivieran, Toscana, Kreta etc.... Men å andra sidan det visar ju på vilka referensramar borgarna har.

Anonym sa...

Piluttens kommentar ovan ansågs så pass insiktsfull och seriös att Ali Esbati valde att släppa in den, som ett värdefullt bidrag till debatten.

Anonym sa...

22-åringars kontakter med främmande makt ursäktas. Men Jimmie från SD är inte mkt äldre än 22.

Anonym sa...

Piluttens kommentar ovan ansågs så pass insiktsfull och seriös att Ali Esbati valde att släppa in den, som ett värdefullt bidrag till debatten.

Ingen kommentar till den galna norska rasistens kommentarer? Du kanske tycker att hans kommentarer är insiktsfulla och seriösa?