fredag, oktober 19, 2007

Pilgrimsresa

Sakine Madon – verklighetsoberoende ”liberal” – gör fan(t)a(s)tiska observationer om den amerikanska modellen vid sin ankomst till Washington:
Det har gatt nagra dagar sedan jag kom till DC. Det ar verkligen intressant hur saker och ting fungerar. Overallt manniskor med olika bakgrund som arbetar tillsammans. Jag pratade med en man fran deras motsvarighet till migrationsverk som namnde det sjalvklara: ”well...people do not come here for welfare shopping”.
Well, I guess not. USA:s ockupation av Irak har till exempel tagit livet av över en miljon potentiellt välfärdsshoppande människor, gjort runt 2 miljoner till internflyktingar och drivit ungefär 2 miljoner ytterligare ut ur landet. Av dessa hade 466 personer fått asyl i USA i februari och antalet beräknades kunna uppgå till sju tusen så småningom.

Mexikanska fackföreningar som tillsammans med kollegor i USA följer situationen för mexikanska arbetare i Washington kan för övrigt understryka hur fint det kan vara när människor med olika bakgrund arbetar tillsammans:
Wages of warehouse and field workers have fallen below poverty levels […] Workers face high exposure to dangerous chemicals, safety hazards, and unsanitary conditions in fields and warehouses.
Och här är en annan aspekt av hur bristen på välfärdsshopping kan öka integrationen och minska diskrimineringen. Diagrammet visar löner i USA 2004, för olika grupper, i procent av lönerna för vita män. (Källa)


Det känns tryggt att vi har beresta "liberaler" som kommer att kämpa för mer av den amerikanska modellen och faktiskt redan nått vissa framgångar.

21 kommentarer:

Anders_S sa...

Stalin amdon är verkligen ett pucko.

Jag är I USA varje år. Har en dotter där. I New York. Dvs jag är egentligen inte i USA. För New York är mera som en bit Europa på andra sidan vattnet. En bit Europa där de allra rikaste bor tillsammans med en massa andra. Inte fullt så rika.

Atts e affärer där det finns lika många antällda som kunder får vem som helst att inse att det finns otroliga mängder underbetalda i USA. Men det krävs några besök för att inse hur det ligger till. Det räcker inte med ett.

Anonym sa...

Briljant!

Queen sa...

Ja, det är inte lite pinsamt!

Denna människa har aldrig något vettiget att säga! Men hon tillhör en grupp invandrare som är så bekväma och korkade ur det det svenska etablessemanget synpunkt att de lyfts fram som någon sorts alibi. Besvärliga invandrartjejer som inte snackar skit om araber iranier, turkar och muslimer i allmänhet är det ingen som ens vill ta i med tång.

Andrey sa...

Nu är du ändå är inne på det spåret: det vore galet trevligt med lite mer blogginlägg om det förlovade landet i väst.

Alexander sa...

Man undrar varfor mexicaner riskerar flyr over gransen och tar svartjobb i USA ifall det ar sa hemskt dar...

Neoliberal Agenda sa...

God bless America. Land of the Free, Home of the Brave

Hoppas att man vinner en biljett till paradiset i Green Card Lottery 2009, annars får man väl göra som mexarna.

joel sa...

"Men hon tillhör en grupp invandrare som är så bekväma och korkade ur det det svenska etablessemanget synpunkt att de lyfts fram som någon sorts alibi."

Det du försöker säga är antagligen: Men alltsa Sakine, du är ju invandrare, du ska ju vara underklass!! Fy pa dig, vaga inte vara framgangsrik och komma med kritik mot bidragsstaten. Du ska vara ett offer!

Anonym sa...

Nej Joel. Du är ett offer.

Anonym sa...

Bara så du vet, Alexander: det är inte bättre i USA, men det är sämre i Mexiko.

Baruch Goldstein sa...

Jag betalar gärna skatt så att obotliga idioter och liberalfascister som "Alexander" och "neoliberal agenda" kan få adekvat vård på sinnessjukhus.

Det är lättare att kommunicera med vanliga öronmaneter än naturliga lobotomifall som dessa...

ducktales sa...

"baruch..":

Dra åt helvete!

Anonym sa...

Jag skulle gärna betala Baruchs deltagaravgift i en retorikkurs så att han förhoppningsvis lär sig framföra väl underbyggda argument istället för att haspla ur sig oförskämdheter som inte för en intellektuell debatt framåt en endaste millimeter.

micke sa...

Värst vad "maneterna" tar åt sig här då!

Det räcker med att läsa de ändlösa monologerna av liberalerna här för att förstå att en dialogmed dessa förvirrade galnngar är meningslös, här hjälper inga kurser eller sinnessjukhus i världen, det skulle i så fall vara för att hålla dem borta från vanligt hederligt folk..

Anonym sa...

Varför är den asiatiska minoriteten utlämnad i den där statistiken? Bara för att den har högre genomsnittslöner än det vita befolkningen?

bengt sa...

Ja, var är asiaterna?

Det hade också varit kul att få se svenskarnas lön i sammanhanget. Att vi inte har bättre löner än de svarta i USA vet vi, men skulle vi kunna ta hispanics?

Evert sa...

Ja, var är asiaterna?

I Asien.

Anonym sa...

Gör ett likadant diagram för Sverige, det blir säkert bra. Komplettera med staplar för de invandrargrupper som tvingas i bidragsberoende av svenska vänstern och som lever i våra svenska getton.

Mr. JB

Hampus Eckerman sa...

När jag bodde i USA var det mitt lilla nöje att titta på arbetarna som rev ett hus mitt emot min lägenhet. De använde inte maskiner eller något sådant. Istället klev de runt på byggnaden och slog den sönder med släggor! En del hade hjälmar, andra inte, men ingen hade skyddslinor.

Jag antar att med en minimilön på 5:15 dollar i timmen så var det det billigaste sättet att riva huset på. Hur de kunde leva på den lönen i New York kan man dock undra.

Anonym sa...

Oj då,.....jo visst är USA ett u-land i all bemärkelse!!!!!!
5:15 i timmen, det var länge sedan.

USA är ingen vidare, grabben ruttna på tillvaron i flock "vänsterns" paradis Sverige o drog. 13 US lökar i månaden med ca 28% skatt är ju inte så illa pinkat jämfört med Sverige där med samma utbildning han fått kanske ynka 35000 i månaden med dessutom mycket högre skatter.

Mr JB

Julie sa...

Kan bara hålla med den förste i tråden, Sakine är en typisk restprodukt av den sortens halvledarkrönikerande som tidningar och Timbro uppmuntrar idag. Själv skulle hon givetvis aldrig se sig som ett flumhuvud men det är hon, hon tar aldrig en situation eller ett problem till sin spets och frågar hur det går, eller vilka aktörer som kan finnas bakom och vad man kan göra - det gjorde liberlaer förr i tiden, har jag hört berättas - och vill inte heller att hennes läsare ska göra några sådana analyser - i stället sitter människan och tillskriver andra alla slags motiv: lättja, proapganda, socialistisk psykopatti, facklig rasism. Fördummande och avpolitiserat, helt enkelt, och i längden rejält obehagligt.

Victor sa...

Sakine och Federley kämpar ju om titeln som den mest substanslösa, ytliga och okunniga högermuppen. Sakine saknar ju all förmåga till djupare analys och det är väl precis så som propagandaapparaten Timbro vill ha det.

Det mest komiska är att ju att det hela kombineras med en total brist på självreflektion vilket gör att hon utan att skämmas gnäller på turkiska och svenska nationalister samtidigt som hon är en av dom mest etnocentriska bloggare som existerar i Sverige och inte skäms för att ständigt ventilera sina storvulna drömmar om ett ariskt, etniskt rensat Kurdistan.

Antagligen begriper hon inte det själv